Σε δύο χρόνια αναμένεται να παραδοθεί για λειτουργία στην αθλητική κοινότητα των Χανίων ο χώρος του ποδηλατοδρομίου στην περιοχή των Καθιανών Ακρωτηρίου, η κατασκευή του οποίου ξεκίνησε το 2003, ωστόσο δεν ολοκληρώθηκε. 

Η εκκίνηση για την επανέναρξη των διαδικασιών ολοκλήρωσης του έργου ανακοινώθηκε την Τρίτη, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο δημαρχείο Χανίων, που δόθηκε με την ευκαιρία της αυτοψίας που πραγματοποίησε, την Τρίτη, στην εγκατάσταση ο Ολλανδός αρχιτέκτονας Σάντερ Ντούμα, που ήταν ένας εκ των σχεδιαστών της αθλητικής υποδομής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, «στόχος της δημοτικής αρχής είναι τα Χανιά να μπουν στον χάρτη και ως αθλητικός προορισμός. Μιλάμε για ένα έργο όχι απλά αθλητικό, αλλά για ένα αναπτυξιακό έργο».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Χανίων, ήδη η τεχνική υπηρεσία του δήμου έχει δώσει ένα πρώτο χρονοδιάγραμμα, ενώ υπάρχει και επικοινωνία με το υπουργείο αθλητισμού, τόσο για την χρηματοδότηση όσο και για τον τρόπο με τον οποίο θα ολοκληρωθεί.

 Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος, αρμόδιος για θέματα αθλητισμού, Στέλιος Μηχαηλάκης, επεσήμανε ότι από την αρχή που ανέλαβε τα καθήκοντα του ως αντιδήμαρχος, «είχε θέσει σαν στόχο να ολοκληρωθεί το έργο του ποδηλατοδρομίου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη διαδικασία η οποία θα ακολουθηθεί αναφέρθηκε ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων, Γιώργος Ξανθουδάκης.

«Το έργο θα είναι έτοιμο σε δύο χρόνια καθώς οι μετρήσεις έχουν γίνει και θα προχωρήσουν στην διαγωνιστική διαδικασία» είπε και πρόσθεσε: «Θα προχωρήσουμε σε έναν διαγωνισμό για τις υποδομές, τα λουτρά και τον περιβάλλοντα χώρο. Θα ακολουθήσει μία ειδική διαδικασία που αφορά την επίστρωση της πίστας του ποδηλατοδρομίου».

Από την πλευρά του, ο Ολλανδός αρχιτέκτονας Σάντερ Ντούμα, τόνισε: «Πρέπει κάνουμε ένα καλό ποδηλατοδρόμιο. Η βάση μπορούμε να πούμε ότι είναι καλή, πρέπει να κάνουμε μετρήσεις και να δούμε πως θα κάνουμε μια ασφαλή ζώνη με τα κατάλληλα υλικά, φτιάχνοντας βέβαια και τα αποδυτήρια, τα μπάνια και τον περιβάλλοντα χώρο. Αν φτιαχτεί πριν την περίοδο του καλοκαιριού θα είναι ιδανικό. Εγώ θα κάνω μια αναφορά με τα έξοδα και θα δούμε το συνολικό κόστος. Οι προδιαγραφές του ποδηλατοδρομίου είναι διεθνείς, ενώ η πίστα θα μπορούσε να φιλοξενήσει ακόμα και Ολυμπιακούς αγώνες ωστόσο, οι εξέδρες δεν αρκούν. Η πίστα όμως μπορεί να στηρίξει διεθνείς αγώνες».

Η κατασκευή του ποδηλατοδρομίου είχε αποφασιστεί ως αντισταθμιστικό για τα ολυμπιακά έργα που είχαν γίνει στην Αθήνα, είχε δημοπρατηθεί το 2002 και είχε υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο το 2003. Τον Αύγουστο του 2009 είχε γίνει η προσωρινή παραλαβή και ένα χρόνο αργότερα, παρότι δεν ήταν ακόμα λειτουργικό, έγινε η οριστική παραλαβή του από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Το 2011 ο Δήμος Χανίων υπέβαλε αίτημα για να του παραχωρηθεί η χρήση και παράλληλα ζητούσε από τη ΓΓΑ το έργο να αποπερατωθεί. Η παραχώρηση της χρήσης στον δήμο έγινε τον Οκτώβριο του 2011 και το 2012 αναδείχθηκε νέος ανάδοχος, έπειτα από διαγωνισμό, με σκοπό να ολοκληρώσει τις εργασίες στην πίστα και να τοποθετήσει περίφραξη. Ωστόσο, ο εργολάβος δήλωσε αδυναμία να πραγματοποιήσει το έργο το οποίο και δεν ολοκληρώθηκε, αν και στοίχισε 3,6 εκατ. ευρώ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης