Έφοδο σε τρία παράνομα εργαστήρια στους νομούς Χανίων και Ρεθύμνου έκαναν αστυνομικοί και με τον οπλισμό που κατάσχεσαν θα μπορούσε να εξοπλιστεί μια μικρή στρατιωτική μονάδα. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας, κατασχέθηκαν μέχρι αυτή την ώρα,  

31 πολεμικά όπλα, 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

34 πιστόλια και περίστροφα, 

13.000 φυσίγγια, 

14 κάννες κυνηγετικών όπλων, 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

45 κορμοί κυνηγετικών όπλων, 

4 σιγαστήρες και 

70 γεμιστήρες. 

 

Συνελήφθησαν συνολικά επτά άτομα, ανάμεσα στους οποίους είναι και τρεις οπλουργοί. Σύμφωνα με την έρευνα των αρχών, ήταν τα ηγετικά στελέχη του παράνομου κυκλώματος και ένας από αυτούς μάλιστα, μαζί με την σύζυγο του, φέρεται να διατηρεί δυο καταστήματα με όπλα στην πόλη των Χανίων. 

Αστυνομικοί του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων, συνεχίζουν μέχρι και αυτή την ώρα τις έρευνες, εντόπισαν μεγάλο μέρος του οπλισμού θαμμένα σε εξωτερικούς χώρους ή κρυμμένα ακόμα και μέσα σε βαρέλια. Πληροφορίες του zougla.gr αναφέρουν ότι η αποστολή των παράνομων όπλων και του εξοπλισμού στέλνονταν με το λεωφορείο του ΚΤΕΛ μέσω ασυνόδευτων δεμάτων. Για να παραπλανούν τις αρχές που τους παρακολουθούσαν τουλάχιστον από τον περασμένο Απρίλιο χρησιμοποιούσαν κωδικές ονομασίες.  

Ο ένας από τους οπλουργούς, που δεν διαθέτει νόμιμη άδεια για την άσκηση επαγγέλματος, φέρεται να έχει βαρύ ποινικό παρελθόν. Επίσης, φαίνεται να είχε «μυήσει» και τον γιο του στις παράνομες δραστηριότητες του καθώς την ώρα της εφόδου προσπάθησε να διαφύγει, παίρνοντας μαζί του και μέρος του οπλισμού. 

Οι συλληφθέντες αναμένεται αύριο να οδηγηθούν στον εισαγγελέα. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης