Στην Πολωνία βρίσκεται από το πρωί της Κυριακής η κόρη του 64χρονου Andrzej Weber, ο οποίος δεν έχει δώσει σημάδια ζωής από τις 6 Απριλίου. Οι έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής, για την αναζήτηση του Πολωνού, δεν έχουν αποδώσει καρπούς, γεγονός που ανάγκασε την νεαρή κοπέλα, να επιστρέψει απογοητευμένη στη χώρα της.

Ωστόσο, θα παραμένει διαρκώς σε επαφή με την πρεσβεία της Πολωνίας στην Αθήνα, αλλά και τις τοπικές αρχές των Σφακίων, ελπίζοντας πως αρχής γενομένης από τη Μ. Δευτέρα, θα υπάρχει κάποια θετική εξέλιξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά λοιπόν τη διακοπή των ερευνών, μέσα στο Σαββατοκύριακο, λόγω καιρικών συνθηκών, από το πρωί της Δευτέρας το κλιμάκιο της Πυροσβεστικής της Ανώπολης, σε συνεργασία με το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα και εθελοντές θα «χτενίσουν» μια ακόμη περιοχή.

Χωρισμένοι ανά δύο, οι ομάδες διάσωσης που αποτελούνται από περίπου 15 άτομα, αναμένεται να εστιάσουν τις έρευνές τους στο μονοπάτι στην περιοχή του Ξυλόσκαλου, παράλληλα με το φαράγγι της Τρυπητής, στην είσοδο του οποίου  βρέθηκε η σκηνή του Πολωνού αγνοούμενου και καταλήγει  στην κορυφή του Γκίγκιλου.

Μολονότι το συγκεκριμένο μονοπάτι ερευνήθηκε πρόσφατα από αέρος, τα τμήματα των πεζοπόρων δυνάμεων, ελπίζουν αυτή τη φορά να αποδειχθούν πιο αποτελεσματικά, από το στρατιωτικό ελικόπτερο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θυμίζουμε πως ο 64χρονος Andrzej Weber, έφτασε στα Χανιά το Σάββατο 6 Απριλίου και κατευθύνθηκε με δημόσια συγκοινωνία, προς τα νότια του νομού στα Λευκά Όρη.

Την τελευταία φορά που επικοινώνησε με τους οικείους του, το βράδυ της 9ης Απριλίου, βρίσκονταν στη Σούγια και είχε σκοπό να μείνει για περιήγηση μεταξύ Σούγιας και Χώρας Σφακίων.

Η επιστροφή του είχε προγραμματιστεί με αεροπλάνο στην Κρακοβία το πρωί της 13ης Απριλίου, αλλά δεν έφτασε ποτέ στο αεροδρόμιο των Χανίων για την πτήση του.

Ο Αndrzej είναι 64ων ετών, 1.94 ύψος, κοντά γκρίζα μαλλιά, πράσινο-γρι μάτια. Ήταν ντυμένος με αθλητικά ρούχα. (σκούρο παντελόνι, μπλε λεπτό μπουφάν)

Είχε ένα σακίδιο με τουριστικό εξοπλισμό (σκηνή, υπνόσακο, γκαζάκι, κτλ.) και ταυτότητα.

Εάν κάποιος έχει δει των Andrzej η έχει οποιαδήποτε πληροφορία που μπορεί να βοηθήσει στις έρευνες παρακαλείται να επικοινωνήσει με την τοπική αστυνομία.

Πηγή: zarpanews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης