Γερμανός τουρίστας ηλικίας 75ετών άφησε την τελευταία του πνοή στη θάλασσα του Φραγκοκάστελου Χανίων το απόγευμα της Τρίτης, ενώ το πτώμα του άτυχου άνδρα, σύμφωνα με μαρτυρίες, επέπλεε μπρούμυτα για 20 λεπτά, έως ότου να φτάσει κάποιος για να τον ανασύρει στη στεριά.

Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 5 το απόγευμα, όταν εντοπίστηκε το σώμα του 75χρονου να επιπλέει και αμέσως κλήθηκε ο γιατρός του Κέντρου Υγείας Σφακίων, ο οποίος θα χρειαζόταν τουλάχιστον μία ώρα για να φτάσει στο σημείο, καθώς δεν έχει δικό του μεταφορικό μέσο. Για τον λόγο αυτό, συνέδραμε και η Αστυνομία η οποία τον μετέφερε στην ακτή του Φραγκοκάστελου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επομένως, κλήθηκε το λιμενικό της Χώρας Σφακίων. Όταν στέλεχος του λιμενικού σώματος, έφτασε στη παραλία του Φραγκοκάστελου 20 λεπτά μετά τις 5 το απόγευμα, βούτηξε στη θάλασσα, ανέσυρε το πτώμα στη στεριά και του έδωσε τις πρώτες βοήθειες. Λίγο αργότερα έφτασε στο σημείο και ο γιατρός προκειμένου να εξετάσει τον 75χρονο, όμως ήταν ήδη αργά.

Το τραγικό της υπόθεσης είναι πως το άψυχο σώμα του άνδρα βρισκόταν στην παραλία για πάνω από 3 ώρες, μέχρι να έρθει κάποιος να το παραλάβει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το περιστατικό έφερε στην επιφάνεια τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των Σφακίων, αλλά και γενικότερα των απομακρυσμένων περιοχών οι οποίοι χρειάζεται να περιμένουν ώρες για βοήθεια…

Πηγή: zarpanews.gr
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης