Σε απόγνωση βρίσκονται οι ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων διασκέδασης στη Χαλκιδική, υπογραμμίζοντας στο ThessToday.gr ότι το πολύμηνο λουκέτο στις επιχειρήσεις τους αποτελεί «ταφόπλακα» για έναν ολόκληρο κλάδο.

Η πρεμιέρα του τουρισμού σε συνδυασμό με το άνοιγμα δραστηριοτήτων μπορεί να έθεσε ως έναν βαθμό σε εφαρμογή το κυβερνητικό σχέδιο για «επιστροφή στην κανονικότητα», όμως εγείρονται εύλογα ερωτήματα για τους κλάδους που παραμένουν κλειστοί μέχρι και σήμερα, από τον Νοέμβριο του 2020. Στη Χαλκιδική εκτός από τις καταγάλανες παραλίες, τα καλντερίμια και τα πέτρινα σπίτια στα παραδοσιακά χωριά, πόλο έλξης αποτελούν -ειδικά για τους νέους- τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, με τους παράγοντες του κλάδου να κάνουν λόγο για κίνδυνο αλυσιδωτών πτωχεύσεων. «Είμαστε κλειστά από τον Νοέμβριο, δεν υπάρχει καθόλου δουλειά. Δουλεύουμε από τις 22:00 έως τις 00:00 με take away ποτά, χωρίς μουσική. Αν δεν μας ανοίξουν να δουλέψουμε κανονικά, θα κλείσουμε τα μαγαζιά» δήλωσε στο ThessToday.gr ο Στέλιος Φυτιλάς, ιδιοκτήτης γνωστού νυχτερινού κέντρου διασκέδασης στο πρώτο πόδι στη Χαλκιδική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τη θερινή περίοδο να βρίσκεται προ των πυλών το ενδιαφέρον για διασκέδαση μετά μουσικής ολοένα και αυξάνεται, γεγονός που επιβεβαιώνεται από τα τηλεφωνήματα που δέχεται η επιχείρηση του κ. Φυτιλά σχετικά με την επαναλειτουργία του μαγαζιού με τη μορφή του «κλαμπ». «Ο κόσμος ενδιαφέρεται και καλεί συνεχώς να ρωτήσει αν έχουμε μάθει για το αν θα ανοίξουμε, αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να πούμε ψέματα. Απαντάμε ότι δεν παίζουμε μουσική και τελειώνει εκεί η συνομιλία» τόνισε ο ίδιος και πρόσθεσε: «Ζούμε σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση, τόσο καιρό επιβιώνουμε με δανεικά γιατί αλλάξαμε τον ΚΑΔ και δεν έχουμε λάβει ούτε ένα ευρώ από τις επιστρεπτέες προκαταβολές». Η επιχείρηση, όπως εξηγεί ο κ. Φυτιλάς, βρίσκεται σε «δεινή θέση», ενώ επισήμανε πως «άμα ανοίξουμε κανονικά, όπως δουλεύαμε στην προ Covid εποχή, θα χρειαστούμε δύο τρεις μήνες μέχρι να συνηθίσει ο κόσμος τη διασκέδαση όπως τη γνώριζε».

Ζητούν αλλαγή στο ωράριο της απαγόρευσης κυκλοφορίας

Εκτός από το lockdown στις επιχειρήσεις των νυχτερινών κέντρων διασκεδάσεων, οι ιδιοκτήτες των μαγαζιών ζητούν και αλλαγή στο ωράριο της απαγόρευσης κυκλοφορίας. Ο Στέλιος Παπίστας, ιδιοκτήτης κέντρου διασκέδασης στη Χαλκιδική που έχει μετατραπεί σε καφέ-μπαρ ελέω πανδημίας, εξηγεί στο ThessToday.gr ότι πρέπει να αναθεωρηθεί το συγκεκριμένο μέτρο, σε περίπτωση επαναλειτουργίας της επιχείρησης ως κλαμπ. «Θέλουμε να ανοίξουν τα μαγαζιά και να αλλάξει το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας, για να βγαίνει ο κόσμος σιγά σιγά έξω και να νιώθει στο πετσί του την “επιστροφή στην κανονικότητα”» τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος, υπογραμμίζοντας παράλληλα το αυξημένο ενδιαφέρον των νεών που επιθυμούν να συνδυάσουν πρωινές βουτιές στη Χαλκιδική και το βράδυ ποτά-μουσική στα γνωστά κλαμπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ιδιοκτήτες στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, όπως επισημαίνουν, βρίσκονται «με την πλάτη στον τοίχο», ζητώντας όμως το αυτονόητο: Να παρθούν μέτρα αντιμετώπισης για τον κορωνοϊό, έχοντας όμως την ευκαιρία να εργαστούν και να μη χάσουν τις δουλειές τους. Τα παραπάνω εξηγεί ο ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου διασκέδασης στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής, Γιώργος Μαντζαβέλας: «Θέλουμε να ανοίξουμε και εμείς όπως και άλλες τόσες επιχειρήσεις και να δουλέψουμε με τα μέτρα Covid. Είμαστε πάνω από μισό χρόνο κλειστά και πλέον τίθεται θέμα επιβίωσης στην ίδια την επιχείρηση» τόνισε στο ThessToday.gr και συμπλήρωσε: «Νιώθουμε ότι είμαστε παρατημένοι. Δεν έχει γίνει καμιά αναφορά για το πότε θα ανοίξει η διασκέδαση».

Δήμαρχος Κασσάνδρας: «Οι ιδιοκτήτες κλαμπ είναι οι πιο αγχωμένοι από όλους»

Όπως είχε γράψει προ ημερών το ThessToday.gr «νέκρωσε» η Χαλκιδική και δεκάδες επιχειρήσεις παραμένουν με κατεβασμένα ρολά λόγω των χαμηλών ταχυτήτων στις οποίες κινείται ο τουρισμός. Η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά, μιλώντας στο ThessToday.gr εξήγησε ότι εκτός από τη «δύσκολη επιβίωση» της πλειοψηφίας των επιχειρήσεων στη Χαλκιδική, «πιο αγχωμένοι από όλους είναι οι ιδιοκτήτες των κλαμπ». «Ειδικά οι επιχειρηματίες του κλάδου είναι οι πιο αγχωμένοι από όλους, ζούνε με μια ανασφάλεια συνέχεια. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας και τα αυστηρά μέτρα για την εστίαση έχουν θέσει σε κίνδυνο το μέλλον για τα κλαμπ της Χαλκιδικής, που είναι γνωστό ότι αποτελούν σημείο αναφοράς στη Χαλκιδική για Βορειοελλαδίτες και τουρίστες» ανέφερε χαρακτηριστικά η ίδια.

Σημειώνεται ότι ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, σε πρόσφατη συνέντευξή του σχετικά με την επαναλειτουργία της νυχτερινής διασκέδασης, τόνισε χαρακτηριστικά: «Προς το παρόν δεν μπορεί να γίνει αυτή η συζήτηση».

Πηγή: thesstoday

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης