Ένας 49χρονος, που διατηρούσε μαγαζί ηλεκτρονικών στην Χαλκιδική και ένας 28χρονος, που εργαζόταν σε αυτό σαν τεχνικός, συνελήφθησαν για παράνομη εγκατάσταση δορυφορικών πακέτων συνδρομητικής τηλεόρασης σε τουριστικές περιοχές.

Διέθεταν προς πώληση δορυφορικούς δέκτες-αποκωδικοποιητές, οι οποίοι είχαν προφορτωθεί με παράνομο λογισμικό (IP TV).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με αυτόν τον τρόπο, ο κάθε παράνομος χρήστης αυτού του δέκτη συνδεόταν μέσω διαδικτύου σε συγκεκριμένο κεντρικό σύστημα (server), το οποίο βρισκόταν στο εξωτερικό, με σκοπό την θέαση «ψηφιακού μπουκέτου» συνδρομητικών καναλιών της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Δύο εταιρίες συνδρομητικών δορυφορικών καναλιών κατέθεσαν μηνύσεις στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και κλιμάκιο αστυνομικών μετέβη σε περιοχή της Χαλκιδικής και διενήργησε νομότυπη έρευνα στο κατάστημα του 49χρονου.

Στο χώρο αποθήκευσης του οχήματος του ιδιοκτήτη βρέθηκαν δύο διαδικτυακοί δορυφορικοί δέκτες, οι οποίοι ήταν παρανόμως τροποποιημένοι και προγραμματισμένοι, για να επιτυγχάνουν μέσω του διαδικτύου τη θέαση των συνδρομητικών καναλιών, χωρίς να πληρώνεται η νόμιμη συνδρομή στις εταιρείες.
Επιπρόσθετα, στο χώρο του καταστήματος βρέθηκε ένας ακόμα διαδικτυακός δορυφορικός δέκτης, παρανόμως τροποποιημένος και προγραμματισμένος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, κατά τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: πέντε εξωτερικά μέσα αποθήκευσης τύπου USB και τέσσερις σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Το πελατολόγιο του καταστήματος ανέρχεται στον αριθμό των 22.000 στην Ελλάδα και στο εξωτερικό
Παράλληλα, διερευνάται και το ύψος της φοροδιαφυγής από την ως άνω παράνομη δραστηριότητα, όπου σύμφωνα με εκτίμηση της μίας εκ των εταιρειών ανέρχεται σε 17.000.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης