Επεισόδιο ανάμεσα σε έναν επιχειρηματία και τρεις ελεγκτές του ΕΦΚΑ σημειώθηκε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου σε επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον καθαρισμό ρούχων, στην περιοχή της Κασσάνδρας, στη Χαλκιδική.

Γύρω στις 17.00, το ειδικό κλιμάκιο μετέβη στην επιχείρηση προκειμένου να διενεργήσει έλεγχο στη συγκεκριμένη επιχείρηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τότε ο επιχειρηματίας άρχισε να εξαπολύει ύβρεις και απειλές εναντίον τους και σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να τους απώθησε.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως μετά το επεισόδιο οι τρεις υπάλληλοι πήγαν στο Κέντρο Υγείας της περιοχής για τις πρώτες βοήθειες.

Σε βάρος του επιχειρηματία σχηματίστηκε δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Κασσάνδρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Θεσσαλονίκης και Κεντρικής Μακεδονίας, καλεί τη Διοίκηση «να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ασφαλή και απρόσκοπτη εργασία των συναδέλφων αλλά και την παραδειγματική τιμωρία του εν λόγω δράστη».

«Οι ελεγκτές του ΕΦΚΑ θα συνεχίσουν με ζήλο και αυταπάρνηση να ασκούν τα καθήκοντά τους για την πάταξη της εισφοροδιαφυγής και τη διασφάλιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων» επισημαίνεται.

Η σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων αναφέρει:

Ακόμη ένα επεισόδιο βίαιης συμπεριφοράς κατά συναδέλφων – ελεγκτών των ΠΕΚΑ από «αγανακτισμένο» εργοδότη έλαβε χώρα το απόγευμα του Σαββάτου.

Συγκεκριμένα, την 20/7/2019 κλιμάκιο τριών (3) υπαλλήλων των ΠΕΚΑ Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, πραγματοποίησαν επιτόπιο έλεγχο σε επιχείρηση (πλυντήριο επαγγελματικού εξοπλισμού) στην περιοχή της Χαλκιδικής. Αναίτια, ο υπεύθυνος της επιχείρησης επιτέθηκε εναντίον των συναδέλφων με απωθήσεις και χειροδικίες, θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα και παρεμποδίζοντας την ολοκλήρωση του ελέγχου. Κλήθηκε η αστυνομία και δρομολογήθηκαν οι απαραίτητες ενέργειες για την παραδειγματική τιμωρία του δράστη.

Καλούμε τη Διοίκηση να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ασφαλή και απρόσκοπτη εργασία των συναδέλφων αλλά και την παραδειγματική τιμωρία του εν λόγω δράστη.

Οι ελεγκτές του ΕΦΚΑ θα συνεχίσουν με ζήλο και αυταπάρνηση να ασκούν τα καθήκοντά τους για την πάταξη της εισφοροδιαφυγής και τη διασφάλιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Πηγή: thestival.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης