Συνετρίβη τελικά, 50 ναυτικά μίλια δυτικά της Κεφαλονιάς το στρατιωτικό καναδικό ελικόπτερο του ΝΑΤΟ που είχε χαθεί λίγο νωρίτερα από τα ραντάρ.

Νεότερες πληροφορίες ανέφεραν πως ένας από τους έξι συνολικά επιβαίνοντες ανασύρθηκε νεκρός, και ότι ήδη έχει βρεθεί η άτρακτος του ελικοπτέρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα, το ελικόπτερο έχει χαθεί από τα ραντάρ και αμέσως ξεκίνησε επιχείρηση για τον εντοπισμό του.

Πηγές του υπ. Αμυνας ανέφεραν πως πρόκειται για ελικόπτερο που απονηώθηκε από καναδική φρεγάτα, ωστόσο δεν εμπίπτει στο FIR Αθηνών αλλά στο FIR Ρώμης. Συγκεκριμένα, συνετρίβη 20 ναυτικά μίλια δυτικά από το όριο του FIR Αθηνών και γι΄ αυτό το λόγο δεν υπήρξε εμπλοκή των ελληνικών αρχών στην έρευνα και διάσωση.

Ωστόσο, πηγές του ΥΕΘΑ διευκρίνιζαν πως η ελληνική πλευρά, βρίσκεται σε ετοιμότητα προκειμένου να συνδράμει στην επιχείρηση διάσωσης εφόσον της ζητηθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, επί τόπου έσπευσαν μια ιταλική, μια τουρκική και μια καναδική φρεγάτα προκειμένου να συνδράμουν στις έρευνες για την ανεύρεση των επιβαινόντων.

To ελικόπτερο Sikorsky CH-124 Sea King, είχε απονηωθεί από τη φρεγάτα του Καναδά HMCS Fredericton (FFH 337), η οποία συμμετέχει στη νατοϊκή δύναμη SNMG2, όπου μετέχουν η Ελλάδα αλλά και η Τουρκία.

Το ελικόπτερο, ήταν στη Σούδα κατά το διάστημα 21-28 Απριλίου. Το αεροσκάφος, έφυγε χθες, έχοντας στο πρόγραμμά του δυο επισκέψεις ακόμα στη Σούδα μέσα στο Μάϊο (αρχής γενομένης 6 Μαΐου).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης