Με απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση μπαίνει σήμερα «μαχαίρι» σε περίπου 2.800 συντάξεις του ΟΓΑ.

«Οι συνταξιούχοι δεν εμφανίστηκαν στην τελευταία απογραφή, πιθανότατα διότι ελάμβαναν «μαϊμού» συντάξεις» ανέφερε ο ίδιος ο υπουργός μετά την επίσκεψή του στον αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου Αθανάσιο Κατσιρώδη από τον οποίο ζήτησε τη συνδρομή της δικαιοσύνης για τις υποθέσεις διαφθοράς με μαϊμού συντάξεις και παράνομα επιδόματα, αλλά και την περάτωση των υποθέσεων αυτών το ταχύτερο δυνατό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση από το κόψιμο των περίπου 2.800 συντάξεων του ΟΓΑ το όφελος θα είναι περί τα 14 εκατ. ευρώ το χρόνο, ενώ αναφερόμενος στα «μαϊμού» επιδόματα αποκάλυψε ότι μόνο στη Ζάκυνθο εντοπίστηκαν 61 τυφλοί με δίπλωμα οδήγησης.

Ο κ. Βρούτσης επανέλαβε τη δέσμευση του υπουργείου ότι από 1-1-13 δεν θα υπάρχει καμία μαϊμού σύνταξη, ενώ προανήγγειλε ότι στο τέλος του μηνά το υπουργείο θα είναι έτοιμο να ανακοινώσει σύστημα ελέγχου, μέσω του ΚΕΠΥΟ το οποίο θα αποκλείει κάθε ενδεχόμενη παραβατικότητα.

Ήδη, για την υπόθεση των μαϊμού συντάξεων διενεργείται εδώ και επτά μήνες έρευνα από τον οικονομικό εισαγγελέα Σπύρο Μουζακίτη με αφορμή τις αποκαλύψεις στις οποίες είχε προβεί ο τότε υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με αυτές ελάμβαναν 20.000 άτομα μαϊμού συντάξεις προκαλώντας ζημία στα ασφαλιστικά ταμεία 120 εκατομμυρίων ευρώ.

Ωστόσο, στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας – σύμφωνα με πληροφορίες- μόνο για 13 περιπτώσεις συντάξεων-μαϊμού προσκόμισαν στοιχεία τα Ταμεία, κάτι το οποίο έχει ενοχλήσει τις εισαγγελικές αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι τα αδικήματα που διερευνώνται είναι σε βαθμό κακουργήματος και αφορούν σε απάτη και απιστία στην υπηρεσία, ενώ δεν αποκλείονται να βρεθούν αντιμέτωποι με αυτά εκτός από τα πρόσωπα που εισέπρατταν παράνομα τις συντάξεις, υπάλληλοι ασφαλιστικών ταμείων και υπηρεσιακοί ή μη παράγοντες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης