Βίντεο/ Φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης

Βρέθηκε το 10χρονο κορίτσι από τις Αχαρνές που χάθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 13.06.2020, και ώρα 18:30 μμ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μικρή Ιωάννα βρέθηκε σε άλλο σπίτι στην ίδια περιοχή. Το πρωί του Σαββάτου η οικογένεια που την είχε, επικοινώνησε με συγγενή της 10χρονης, λέγοντας ότι το παιδί είναι μαζί τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μικρή Ιωάννα μαζί με τους γονείς της μεταφέρθηκαν στο Α.Τ Αχαρνών και στη συνέχεια με περιπολικό του αστυνομικού τμήματος της περιοχής, μετέβησαν στο τμήμα Ανηλίκων στη ΓΑΔΑ.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το παιδί ήταν σε ένα σπίτι και πάμε στην Ασφάλεια τώρα» δήλωσε νωρίτερα ο πατέρας του παιδιού στον ΑΝΤ1. «Μου είπε ότι την έβαφε μια γυναίκα σε ένα σπίτι» ανέφερε η μητέρα της Ιωάννας.

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία, το παιδί φαίνεται πως έφυγε από το σπίτι με προορισμό το σπίτι του παππού του στα Λιόσια, επειδή του χάλασε το λάπτοπ και δεν μπορούσε να ασχοληθεί με αυτό στο σπίτι. Όμως, δεν το είπε σε κανέναν. Στη συνέχεια, κατέληξε με άλλα παιδάκια Ρομά στο σπίτι τους στην περιοχή, όπου έμεινε όλο το βράδυ.

Το πρωί της Κυριακής, οι γονείς των άλλων παιδιών διαπίστωσαν ότι η 10χρονη είχε δηλωθεί ως εξαφανισμένη και ειδοποίησαν συγγενείς της Ιωάννας ότι είναι μαζί τους. Λίγο αργότερα το παρέδωσαν στους συγγενείς, οι οποίοι το μετάφεραν στο αστυνομικό τμήμα.

 

 

Από τους αστυνομικούς εξετάζονται όλες οι λεπτομέρειες της εξαφάνισης του κοριτσιού, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ευθύνες για την περιπέτεια του.

 

Η Ιωάννα μαζί με τη μαμά της στο Α.Τ Αχαρνών

Στην κάμερα του zougla.gr μίλησε ο παππούς της 10χρονης κοπέλας, ο οποίος μετέβη στο Α.Τ της περιοχής μαζί με τους γονείς της Ιωάννας για να δώσουν κατάθεση. 

Σύμφωνα με τον παππού της 10χρονης «η μικρή έφυγε από το σπίτι από το απόγευμα του Σαββάτου. Την ψάχναμε. Δεν την βρίσκαμε και επικοινωνήσαμε με το Χαμόγελο του Παιδιού και την αστυνομία. Ξεκίνησαν οι έρευνες. Ωστόσο, σήμερα το πρωί βρήκαμε την κοπέλα. Είχε πάει σε ένα άλλο σπίτι χωρίς να το γνωρίζουμε. Είναι καλά στην υγεία της. Την ρώτησα: “Σε πείραξαν;” “Όχι παππού”, μου είπε, “δεν με πείραξαν”. “Ήμουν σε ένα σπίτι με άλλα παιδιά και παίζαμε”, μου είπε το παιδί».

Δείτε το βίντεο:

 

Χθες, ο πατέρας του κοριτσιού είπε: «Βγήκε να πάει να πάρει ένα παγωτό από μία πλατεία κοντά στο σπίτι μας, στην περιοχή Μπόσκιζα, και από τότε χάθηκε. Κανείς δεν έχει δει το παιδί μου».

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε βραδινές ώρες του Σαββάτου, για την εξαφάνιση της ανήλικης Ιωάννας Καραχάλιου και προχώρησε αμέσως στην ενεργοποίηση του μηχανισμού AMBER ALERT HELLAS.

Ο σκύλος που χρησιμοποιήθηκε στις έρευνες από το Χαμόγελο του Παιδιού

Το Χαμόγελο του Παιδιού ξεκίνησε από την πρώτη στιγμή τις έρευνες για τον εντοπισμό της μικρής. Έχοντας μαζί τους έναν εκπαιδευμένο σκύλο, ο οποίος μύρισε κάποια ρούχα της Ιωάννας, οι συντονιστές ακολούθησαν τα ίχνη της Ιωάννας, διανύοντας μία απόσταση 4 χλμ. από το σπίτι της, σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντίνο Καλφούντζο.

Δείτε το βίντεο:

 

Η εξαφάνιση της μικρής Ιωάννας δηλώθηκε λίγα 24ωρα έπειτα από την είδηση που αφορά την 10χρονη Μαρκέλλα από τη Θεσσαλονίκη η οποία χάθηκε όταν επέστρεφε από το σχολείο την περασμένη Πέμπτη. Συγκεκριμένα, την πλησίασε μία γυναίκα, λέγοντάς της να πάει μαζί της για να της δώσει κάτι για τη μαμά της. «Μαρκέλλα, έλα μαζί μου, να σου δώσω κάτι για τη μαμά σου», είπε η άγνωστη γυναίκα και από τότε αρμόδιοι φορείς και εθελοντές «όργωσαν» την ευρύτερη περιοχή για να βρουν την μικρή. Ωστόσο, η ίδια βρέθηκε χθες Σάββατο, έξω από ένα πρατήριο υγρό καυσίμων, η οποία έδειχνε εξουθενωμένη και ταλαιπωρημένη.

Η ίδια είπε σε έναν περαστικό που τη σταμάτησε, ότι θέλει να πάει στο σπίτι της. Ευτυχώς, και στις δύο περιπτώσεις τα κορίτσια βρέθηκαν. Όσον αφορά την 10χρονη Ιωάννα, όπως είπε η ίδια, είναι καλά στην υγεία της. Όμως δεν ισχύει το ίδιο και για την 10χρονη Μαρκέλλα. Η ίδια ανάφερε ότι η γυναίκα την έδεσε και την πείραξαν. «Πονάω, με πείραξαν», είπε στη γυναίκα που προσπαθούσε να την ηρεμήσει μέχρι να έρθει η αστυνομία στο πρατήριο όπου βρέθηκε. 

Η γνωστοποίηση της εξαφάνισης δυο ανήλικων παιδιών μέσα σε λίγα 24ωρα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για όλους τους γονείς. Οι ίδιοι, θα πρέπει να είναι ακόμα πιο προσεκτικοί και να συμβουλεύουν ακόμα περισσότερο τα παιδιά τους, καθώς όπως φαίνεται η εξαφάνιση ανηλίκων παρουσιάζει έξαρση. Μέσα σε μια στιγμή μπορεί να γίνει το κακό, όπως δυστυχώς, έχουμε δει σε άλλες περιπτώσεις εξαφανισμένων παιδιών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης