Βρέθηκε λύση για το θέμα του πρώην ορφανοτροφείου «Μέγας Αλέξανδρος» στην περιοχή της Τούμπας, όπως είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Το συγκεκριμένο χώρο διεκδικούσε η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης για να κατασκευάσει εκεί ένα κέντρο υποδοχής και περίθαλψης ανιάτων, αλλά σ΄αυτήν την εξέλιξη αντιδρούν οι κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι διαμαρτύρονται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης πρότεινε να δώσει ο δήμος έναν χώρο 5-10 στρεμμάτων στα Λουτρά της Θέρμης για να γίνει εκεί το κέντρο περίθαλψης ανιάτων από την Εκκλησία και το πρώην ορφανοτροφείο «Μέγας Αλέξανδρος» να δημιουργηθεί ένα πρότυπο πάρκο -παιδική χαρά και για ΑΜΕΑ με έξοδα του υπουργείου Εργασίας η χρήση του οποίου θα παραχωρηθεί για 99 χρόνια στο δήμο.

Για το θέαμα αυτό ο κ. Μπουτάρης έχει κάνει ήδη συζητήσεις με την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας Θεανώ Φωτίου, ενώ μίλησε τηλεφωνικά και με τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο, ο οποίος με τη σειρά του, του είπε πως δεν έχει κάποια βασική αντίρρηση.

Για το θέμα του φορέα διαχείρισης του Θερμαϊκού Κόλπου ο κ. Μπουτάρης είπε στους δημοσιογράφους ότι ο πρωθυπουργός τον ενημέρωσε πως ο αναπληρωτής υπουργός περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελος επεξεργάζεται ήδη τη ρύθμιση για να κατατεθεί στη βουλή το επόμενο διάστημα. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ζήτησε από τον κ. Τσίπρα να παρέμβει ώστε να υπάρξει επίσπευση της νομοθετικής ρύθμισης που θα ανοίξει το δρόμο για την κατασκευή αποτεφρωτηρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης