Βόλος: Στο κενό οι προσπάθειες να βρεθούν οι καθηγητές δημοσίων σχολείων που κάνουν και ιδιαίτερα

Βόλος: Στο κενό οι προσπάθειες να βρεθούν οι καθηγητές δημοσίων σχολείων που κάνουν και ιδιαίτερα
Ανοιχτή πρόσκληση σε όποιον διαθέτει στοιχεία να τα προσκομίσει στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των καθηγητών που κάνουν ιδιαίτερα αν και υπηρετούν στα δημόσια σχολεία, απευθύνει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Το θέμα είχε τεθεί υπ’ όψιν του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτη Σαβελίδη, σε πρόσφατη συνάντηση που είχαν μαζί του εκπρόσωποι των ιδιοκτητών φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης.

Ερωτηθείς για το θέμα, ο κ. Σαβελίδης εξήγησε ότι η πρακτική της προσέλκυσης μαθητών για ιδιαίτερα μαθήματα από εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στο δημόσιο σχολείο δεν είναι μόνο παράνομη, αλλά επιπλέον υποβαθμίζει το ίδιο το κύρος του δημοσίου σχολείου.

«Όποιος διαθέτει συγκεκριμένα στοιχεία θα πρέπει να τα προσκομίσει στη Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας για να κινηθούν οι προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες» ανέφερε.

Σημειώνεται ότι οι διαδικασίες προβλέπουν ένορκη διοικητική εξέταση για τη διερεύνηση των καταγγελλόμενων και σε περίπτωση επιβεβαίωσης ακόμη και παραπομπή του εκπαιδευτικού στο πειθαρχικό συμβούλιο.

Πληροφορίες που φτάνουν στα αφτιά εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε ιδιωτικά φροντιστήρια από τους ίδιους τους μαθητές κάνουν λόγο για καθηγητές από το σχολείο που τους πλησιάζουν και τους προτείνουν να κάνουν μαζί τους ιδιαίτερα μαθήματα.

Φαίνεται ότι ορισμένοι κάνουν μαθήματα από το πρωί έως το βράδυ, ακόμη και σε γκρουπ δύο και τριών μαθητών μαζί.

Τα ιδιαίτερα που προσφέρουν έναντι αμοιβής ορισμένοι εκπαιδευτικοί του δημοσίου σχολείου αφορούν σε μαθήματα όπως φυσική, χημεία, βιολογία, μαθηματικά, φιλολογικά.

ΠΗΓΗ: εφημερίδα Tαχυδρόμος

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017, 11:25