Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε χθες το απόγευμα, σε κεντρικό πολυτελές ξενοδοχείο του Βόλου, όπου διέμενε, ένας 35χρονος από την Έδεσσα, που κατηγορείται για επτά περιπτώσεις απάτης σε βάρος περιπτεριούχων και άλλων επαγγελματιών του Βόλου και της Ν. Ιωνίας.

Ο δράστης, σύμφωνα με την Αστυνομία, από 27 Δεκεμβρίου μέχρι και χθες, απέσπασε χρηματικό ποσό 2500 €, ενώ υπάρχουν καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος του στο Κιλκίς και στην Άρτα με ποινές φυλάκισης 15 και 13 μηνών αντίστοιχα. Η αντίδραση των αστυνομικών ήταν άμεση και κατάφεραν, σε μερικές ημέρες να τον εντοπίσουν και να στον συλλάβουν, προφυλάσσοντας και άλλους επαγγελματίες, από τον δράστη, που φέρεται να έχει ταλέντο στο λόγο και γνωρίζει πώς να πείσει κάποιον να τον εμπιστευτεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για την περίπτωση που είχε καταγγείλει χθες, μέσω Facebook, ο πρόεδρος των περιπτεριούχων Βασίλης Τόπας, όπου ο δράστης (πιθανόν με συνεργό ή συνεργούς του) πήγαιναν σε περίπτερα, μίνι μάρκετ και μικρομάγαζα, προφασίζονταν ότι μένουν στη γειτονιά, γνώριζαν πρόσωπα και πράγματα και με τη δικαιολογία ότι κλειδώθηκαν έξω από το πολυτελές αυτοκίνητό τους, αποσπούσαν χρηματικά ποσά για να καλέσουν την αντιπροσωπεία να τους ξεκλειδώσει. Τελικά, έφευγαν, χωρίς να επιστρέψουν τα χρήματα που έπαιρναν.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, είχαν πληροφορίες από καταγγέλλοντες και την περιγραφή του δράστη και, μετά από αναζητήσεις τον εντόπισαν χθες, στο κεντρικό ξενοδοχείο, όπου διέμενε και τον συνέλαβαν.

Ο 35χρονος κατηγορείται για επτά περιπτώσεις απάτης σε βάρος περιπτεριούχων, μίνι μάρκετ και μικρομαγαζάτορων (μεταξύ των οποίων και ένα πρακτορείο ΠΡΟ-ΠΟ) στο Βόλο και στη Ν. Ιωνία και από τον Δεκέμβριο του 2014 μέχρι σήμερα, εκτιμάται ότι απέσπασε χρηματικό ποσό 2500 €. Μάλιστα οι περιπτώσεις επαγγελματιών που έπεσαν θύματα του απατεώνα, ενδέχεται να είναι περισσότερες, με πιθανότερο σενάριο να μην καταγγέλθηκαν όλες στην Αστυνομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην κατοχή του δράστη βρέθηκε χρηματικό ποσό 335 Ευρώ.

ΠΗΓΗ: magnesianews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης