Πορεία αλληλεγγύης προς τους απεργούς του Ασπροπύργου πραγματοποίησαν το μεσημέρι του Σαββάτου στον Βόλο τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα Θεσσαλίας «Δεν πληρώνω», των Ανοιχτών Συνελεύσεων Μαγνησίας «Δεν πληρώνουμε τη κρίση τους», φοιτητές και μαθητές. Μάλιστα, στην πορεία έλαβαν μέρος και μέλη αντίστοιχων λαϊκών συνελεύσεων της Αθήνας που επισκέφθηκαν τον Βόλο για τον συγκεκριμένο σκοπό.

Η συγκέντρωση αλληλεγγύης είχε προγραμματιστεί για τις 12.30 στη πλατεία Ελευθερίας, ενώ η πορεία ξεκίνησε από το σημείο γύρω στις 13.45 , για να ολοκληρωθεί περίπου στις 15.30.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν την πορεία τους διασχίζοντας την οδό Γαλλίας και διά μέσου της οδού Σπυρίδη έφτασαν στη Δημητριάδος. Κινήθηκαν στους κεντρικούς δρόμους Δημητριάδος και Ιάσονος, φωνάζοντας συνθήματα αλληλεγγύης για τους απεργούς του Ασπρόπυργου αλλά και αντικυβερνητικά συνθήματα, ενώ ακούστηκαν και συνθήματα που στόχο είχαν να ξεσηκώσουν τον κόσμο ενάντια στα χαράτσια.

Η πορεία ήταν απολύτως ειρηνική, ενώ αίσθηση προκάλεσε η ενισχυμένη παρουσία αστυνομικών δυνάμεων. Μάλιστα, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, μέχρι και αυτή την ώρα είναι έντονη η αστυνομική παρουσία, καθώς τόσο έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ όσο και στους κεντρικούς δρόμους της πόλης βρίσκονται κλούβες των ΜΑΤ, ενώ μοτοσικλέτες με αστυνομικούς πραγματοποιούν περιπολίες.

Επίσης, κλούβα των ΜΑΤ βρίσκεται και έξω από τη Χαλυβουργία Βόλου, ενώ γύρω στις έξι με επτά μοτοσικλέτες με αστυνομικούς βρίσκονται επίσης έξω από το κλειστό πολιτικό γραφείο της αντιπροέδρου της Βουλής Ροδούλας Ζήση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά, με πληροφορίες από το e-volos.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης