Κλεισμένα στο σπίτι τους, ανάμεσα σε σωρούς σκουπιδιών, ζούσαν για χρόνια δύο αδέλφια, ηλικίας μεταξύ 40 με 45 ετών, στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Ιωνίας, καθώς λόγω προβλημάτων υγείας που φέρεται να αντιμετωπίζουν αδυνατούσαν να εξυπηρετηθούν.

Το πρωί της Πέμπτης, παρουσία εισαγγελέα, στήθηκε επιχείρηση από την Υπηρεσία Καθαριότητας της Δημοτικής Αρχής Βόλου, προκειμένου τα δύο αδέλφια να βγουν από το σπίτι και να τύχουν της φροντίδας των ειδικών για την κάλυψη των αναγκών τους. Η επιχείρηση καθαρισμού της οικίας θα συνεχιστεί και σήμερα, ενώ θα ακολουθήσει η απαιτούμενη απολύμανση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τα στοιχεία της Υπηρεσίας προκύπτει, μάλιστα, ότι το ένα από τα δύο αδέλφια δεν είχε βγει από το σπίτι τα τελευταία 18 χρόνια!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Βόλου, χθες συγκεντρώθηκαν σε δύο φορτηγά και απομακρύνθηκαν από την οικία χιλιάδες πλαστικά μπουκάλια, ποσότητες χαρτικών, καμένα στρώματα, άχρηστες κουβέρτες, έπιπλα και λοιπός οικιακός εξοπλισμός, ενώ έγινε και εναπόθεση ποσοτήτων σκουπιδιών στους κάδους απορριμμάτων που βρίσκονται έξω από το σπίτι.

Με την ολοκλήρωση σήμερα της επιχείρησης καθαρισμού, συγγενικά πρόσωπα των δύο αδελφών θα αναλάβουν την απαιτούμενη απολύμανση του σπιτιού, με εξοπλισμό που θα τους παραχωρήσει η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου, όπως είναι μάσκες, γάντια και όλα τα απαραίτητα υλικά.

«Ειδοποιηθήκαμε από συγγενείς και περιοίκους» επισημαίνει η αντιδήμαρχος Καθαριότητας Βόλου Βιολέτα Καντόλα. «Ανταποκριθήκαμε αμέσως στο πλαίσιο της κοινωνικής ευαισθησίας του Δήμου Βόλου και της προστασίας της δημόσιας υγείας και χθες το πρωί με συνεργεία μας αρχίσαμε την επιχείρηση καθαρισμού της οικίας» προσθέτει.

ΠΗΓΗ: e-thessalia.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης