Ξεκίνησε και εφέτος η καμπάνια του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων «Ο ΟΝΗΣΙΜΟΣ», για την συγκέντρωση ειδών που είναι απαραίτητα για τους κρατουμένους αλλά και για τις οικογένειές τους.

Οι φίλοι του Συλλόγου και όσοι εκτιμούν το πολύχρονο έργο του μπορούν  να φέρουν στα γραφεία μας  (Ασκληπιού 60 Α και Σεργίου Πατριάρχου 8 -Αθήνα 11471 τηλ: 2103622017) κάθε μέρα από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή από τις 9 π.μ. έως τις 4 μ.μ.:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Τρόφιμα μακράς διάρκειας

–  Είδη ατομικής υγιεινής 

– Είδη καθαριότητας 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα ως άνω είδη εν όψει των γιορτών θα διανεμηθούν στους κρατούμενους, στους αποφυλακισμένους και στις οικογένειες των φυλακισμένων.

Ο Σύλλογος Συμπαραστάσεως Κρατουμένων ο «ΟΝΗΣΙΜΟΣ» ιδρύθηκε το 1982, ως φιλανθρωπικό σωματείο με σκοπό την υλική και ηθική αρωγή των απόρων φυλακισμένων, των αποφυλακισμένων και των οικογενειών τους. Είναι αναγνωρισμένο ως Ειδικώς Φιλανθρωπικό Σωματείο (Φ.Ε.Κ.883/Τ.Β./4/12/1989).

Ο Σύλλογος συμπαραστέκεται στους κρατουμένους με την ενίσχυση των φιλόπτωχων ταμείων των φυλακών και με την κάλυψη αναγκών των κρατουμένων σε ιματισμό και είδη πρώτης ανάγκης. Παρέχει τρόφιμα, ιματισμό, υποδήματα, είδη προσωπικής υγιεινής, πληρωμή ενοικίων, λογαριασμών ΔΕΗ-ΕΥΔΑΠ, σε αποφυλακισμένους και οικογένειες κρατουμένων, λειτουργώντας αποτρεπτικά στην δημιουργία παραβατικής συμπεριφοράς.

Κλινική ψυχολόγος αναλαμβάνει την ψυχολογική υποστήριξη αποφυλακισμένων και των οικογενειών των κρατουμένων. Σε συνεργασία με κοινωνικούς λειτουργούς φροντίζει για την επανένταξη των αποφυλακισμένων στην κοινωνία, με αυστηρά κριτήρια (άποροι, όχι υπότροποι, άριστη διαγωγή κατά την περίοδο κράτησης). Παράλληλα, παρέχεται δωρεάν νομική κάλυψη  σε άπορους κρατουμένους.

Παρέχεται φιλοξενία για ορισμένο χρονικό διάστημα μετά την αποφυλάκιση σε ξενοδοχεία στην Αθήνα, όσων αποφυλακισμένων έχουν πρόβλημα στέγης. Με ενέργειες του Συλλόγου έχουν ιδρυθεί βιβλιοθήκες, οι οποίες συνεχώς εμπλουτίζονται σε όλα τα Καταστήματα Κράτησης της χώρας. Ο «ΟΝΗΣΙΜΟΣ» υλοποιεί   πρόγραμμα Εικαστικής Θεραπείας και παρέμβασης σε 4 καταστήματα κράτησης.

Όσον αφορά στην προσφορά  του συλλόγου τα τελευταία χρόνια, ενδεικτικά αναφέρουμε:

Ο Σύλλογος εκδίδει το περιοδικό «ΦΙΛΟΙ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ», το οποίο διανέμεται δωρεάν και έχει τη σύσταση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης