Εικόνες βιβλικής καταστροφής καταγράφηκαν στη Σαμοθράκη λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που πλήττουν το νησί.

Πολλοί δρόμοι παραμένουν αποκλεισμένοι λόγω των κατολισθήσεων, ενώ η Σαμοθράκη έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σφοδρή καταιγίδα που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας «έκοψε» το νησί στα δύο, ενώ η Πυροσβεστική χρειάστηκε να απεγκλωβίσει τέσσερα άτομα που «κόλλησαν» με το αυτοκίνητό τους σε ρέμα στην Κακιά Μεριά.

Παράλληλα, λόγω της σφοδρής καταιγίδας χάλασε ο μετρητής στον τοπικό μετεωρολογικό σταθμό στις 02.39 τα ξημερώματα και σταμάτησε στα 313 χιλιοστά βροχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στους δρόμους οι ζημιές είναι τεράστιες. Ο κεντρικός οδικός άξονας έχει καταστραφεί και η νότια πλευρά του νησιού έχει αποκοπεί, καθώς έχουν υποχωρήσει γέφυρες.

Η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί  προς Λάκκωμα και έχουν απομονωθεί τα χωριά Ξηροπόταμος, Λάκκωμα, Προφήτης Ηλίας, ενώ παρασύρθηκε γέφυρα μετά τα Αλώνια, στο 5ο χλμ. του δρόμου Καμαριώτισσας – Χώρας.

Σε ανακοίνωσή του ο δήμος ζητεί από τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και κάθε διαδρομή με το αυτοκίνητο.

Παράλληλα, ο δήμος ενημερώνει πως σήμερα τα σχολεία του νησιού θα παραμείνουν κλειστά.

Στη Σαμοθράκη έχει ήδη φθάσει ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Πέτροβοτς, με κλιμάκια της Περιφέρειας για εκτίμηση της κατάστασης.

Επίσης στο νησί θα καταφθάσει τις μεσημεριανές ώρες και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκας.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες από: e-evros.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης