Τρομακτικές εικόνες κατέγραψε κάτοικος των Σφακίων από τη χθεσινή πλημμύρα στην περιοχή Βουβά Σφακίων.

Ενδεικτικό του τι συνέβη, είναι ότι τα φερτά υλικά που παρέσυρε στο περασμά του ο χείμαρρος έχουν φτάσει μέχρι την οροφή δυο σπιτιών, στην οποία ανεβαίνει κανείς με τα πόδια (!) πατώντας πάνω σε πέτρες, χαλίκια και ξύλα, ενώ επίσης καλύφθηκε και μια ολόκληρη ελιά μέχρι την κορυφή της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι πραγματικά ευχής έργον το γεγονός ότι δεν υπήρξαν ανθρώπινα θύματα από την πλημμύρα στην περιοχή Βουβάς των Σφακίων.

Η γέφυρα κάτω από την οποία πέρναγε το νερό, περίπου στα 1,8 – 2 μέτρα ύψος, τώρα πια δεν υπάρχει, από τις πέτρες, τα ξύλα και τα χαλίκια που συγκεντρώθηκαν και έκλεισαν το άνοιγμα. Τα νερά περνούσαν πάνω από τη γέφυρα πια σαν χείμμαρος, ενώ και σε κάποια σπίτια τα νερά περνούσαν πάνω από τα τειχία γι’ αυτό και πλημμύρισαν.

Σύμφωνα με μαρτυρία κατοίκου στο Flashnews.gr: “Στο βούνο, περίπου που βρίσκεται η Αγία Ζώνη, είδα να ανοίγουν καταρράκτες. Με το που άνοιξαν οι καταρράκτες μέσα στο βουνό, σε λίγη ώρα άρχισε να γίνεται αυτό που έγινε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πιο σημαντικό όμως και επικίνδυνο πλέον σημείο, στο οποίο τώρα οι φορείς πρέπει να δώσουν επειγόντως προσοχή, είναι αυτό όπου βρίσκεται το δημοτικό σχολείο της περιοχής. Το σχολείο βρίσκεται κάτω από τον δρόμο και σύμφωνα με μαρτυρίες μετά το χθεσινό, από την πάνω πλευρά του, εχει ανοίξει η περιοχή σαν “φαράγγι” που καταλήγει ουσιαστικά στο σχολείο. Είναι σημαντικό να προλάβουν οι αρχές τώρα τη θωράκιση απέναντι σε οποιοδήποτε άλλο έντονο καιρικό φαινόμενο.

Δεν έχει ξαναγίνει αυτό όμως για όλα υπάρχει πρώτη φορά και τίποτα δεν εγγυάται ότι δεν θα ξανασυμβεί ειδικά τώρα που έχουν κλείσει κάποιες δίοδοι από φερτά υλικά. Γι΄αυτό η πρόληψη, η προνοητικότητα και η λήψη μέτρων είναι μονόδρομος.

Στα βίντεο που κατέγραψε κάτοικος της περιοχής φαίνεται η αρχή του φαινομένου και η εξέλιξή του.

Μάλιστα αρχικά ενώ διακρίνεται δεξιά η γέφυρα (στο 00. 23) στη συνέχεια εξαφανίζεται κάτω από τον χείμαρρο ο οποίος μεγαλώνει όπως φαίνεται στη συνέχεια του βίντεο (στο 00.29).

Πηγή: flashnews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης