Video στα οποία καταγράφονται οι κινήσεις των δραστών της δολοφονίας του αστυνομικού ρεπόρτερ Γιώργου Καραϊβάζ έχουν στη διάθεσή τους οι αρχές.

Πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για βίντεο από την προσέγγιση και τη διαφυγή των δολοφόνων, με τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. να αναζητούν επιπλέον υλικό για να ανοίξουν τον κύκλο της έρευνας και να διαπιστώσουν όχι μόνο πως έφτασαν στο σημείο της δολοφονικής επίθεσης οι δράστες, αλλά και ποια ήταν η πορεία διαφυγής που ακολούθησαν, όπως και το εάν άλλαξαν όχημα διαφυγής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως μετέδωσε ο Alpha υπάρχει βίντεο που έχει καταγράψει καρέ – καρέ τους δύο δράστες να βρίσκονται πάνω στη μηχανή, περίπου 300 μέτρα από το σημείο της εκτέλεσης του Γιώργου Καραϊβάζ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από τις κινήσεις τους φαίνεται ότι κάποιος τους ενημερώνει ότι πλησιάζει το αυτοκίνητο του δημοσιογράφου. Το εν λόγω βίντεο προέρχεται από κάμερα ασφαλείας παρακείμενου σπιτιού.  

Οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται με αμείωτη ένταση χωρίς όμως να αναμένονται αποτελέσματα από την μια μέρα στην άλλη. Το δρομολόγιο προσέγγισης στο σπίτι του δημοσιογράφου αλλά και της διαφυγής των δραστών είναι το πρώτο ζητούμενο. «Θα ήμασταν πολύ τυχεροί αν χθες το μεσημέρι οι εκτελεστές φεύγοντας είχαν π.χ. κάποιο απρόοπτο στο δρόμο και είχαν ένα τροχαίο ατύχημα» λέει αστυνομικός που συμμετέχει στις έρευνες. Ωστόσο, το σκούρο σκούτερ κατάφερε να διαφύγει. Ηλεκτρονικός υπολογιστής και κινητό τηλέφωνο θα ερευνηθούν όπως επίσης και άνθρωποι που γνώριζαν τον Γιώργο Καραϊβαζ θα δώσουν καταθέσεις.

Στο μικροσκόπιο όμως θα μπουν και δημοσιεύματα του δημοσιογράφου ακόμα και για υποθέσεις παλιότερων ετών. «Όταν υπάρχει ένα συμβόλαιο θανάτου, η αιτία του μπορεί να φτάνει στο μακρινό παρελθόν. Αυτό κάνει την έρευνα μας ακόμα πιο δύσκολη» λέει αστυνομικός που ασχολείται από την πρώτη στιγμή με την υπόθεση. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κηδεία του Γιώργου Καραϊβάζ θα γίνει την Κυριακή στις 15:00 στο χωριό Καλλίφυτος Δράμας, τόπος καταγωγής του. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης