Βαριές πλημμεληματικές κατηγορίες βαραίνουν τους δύο οπαδούς του ΟΦΗ, που συνελήφθησαν για τα επεισόδια που δημιούργησαν, πριν και μετά το χθεσινό παιχνίδι της ομάδας τους με τον Ολυμπιακό.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου, χθες συνελήφθησαν δύο οπαδοί και σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δίωξη: για διατάραξη οικιακής ειρήνης από κοινού, απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών από κοινού, διακεκριμένη φθορά από κοινού και κατοχή εύφλεκτης ύλης – με την επιβαρυντική διάταξη του Νόμου περί βίας στα γήπεδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα αμφότεροι διώκονται επίσης και για απόπειρα απόδρασης και απόπειρα απελευθέρωσης κρατουμένου.

Οι δύο οπαδοί αναμένεται να απολογηθούν στο Εισαγγελέα το μεσημέρι της Τετάρτης (7/3) στις 13:00, ενώ παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες για τη σύλληψη ενός ακόμα οπαδού, ο οποίος είχε συμμετοχή κι αυτός στα επεισόδια.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

«Συνελήφθησαν χθες (05-03-2012), το μεσημέρι από αστυνομικούς της Διμοιρίας Υποστήριξης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου, δυο (2) ημεδαποί ηλικίας 26 και 37ετών για διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, εμπρησμό, αντίσταση, Περί βεγγαλικών, ενώ αναζητείται 32χρονος ημεδαπός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, πριν και μετά την διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ ομάδων ΟΦΗ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, ο οποίος πραγματοποιήθηκε χθες (04-03-2012) το απόγευμα στο γήπεδο Θ. Βαρδινογιάννης, κατελήφθησαν ο 26χρονος και ο 37χρονος, να έχουν ενταχθεί σε ομάδα οπαδών και να επιτίθενται σε βάρος αστυνομικών, βρίζοντας και ρίχνοντας αντικείμενα σ΄ αυτούς.

Επιπλέον, ο 26χρονος προέβη στην ρίψη φωτοβολίδας σε βάρος των αστυνομικών δυνάμεων και κατά τη διάρκεια της σύλληψης του προέβαλλε σθεναρή αντίσταση, ενώ ο 37χρονος έριχνε αντικείμενα σε βάρος των αστυνομικών που συνέλαβαν τον 26χρονο.

Επίσης 32χρονος ημεδαπός, ο οποίος αναζητείται, αναγνωρίστηκε κατά την ενεργηθείσα προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, από αστυνομικούς της Διμοιρίας Υποστήριξης ως άτομο, το οποίο με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, προκάλεσε φωτιά σε κάδο απορριμμάτων, έξω από το γήπεδο και συμμετείχε στις γενικευμένες βιαιοπραγίες σε βάρος των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα τις υλικές φθορές και θραύση σε τέσσερεις προστατευτικές ασπίδες αστυνομικού προσωπικού.

Προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης