Βαριά ποινή κάθειρξης 26 ετών και υψηλό χρηματικό πρόστιμο επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στον 40χρονο Φίλιππο Λεβέντο, ο οποίος είχε συλληφθεί πέρυσι επ’ αυτοφώρω να επιβιβάζει στο βανάκι του ένα 13χρονο αγόρι για να το αποπλανήσει. Ούτε ένας από τους τακτικούς δικαστές και τους ενόρκους δεν πείστηκε από τους ισχυρισμούς του, πως τα θύματα συναίνεσαν σε όλα όσα διέπραξε σε βάρος τους.

Τα μέλη του δικαστηρίου (τέσσερις γυναίκες και τρεις άνδρες) τον έκριναν ομόφωνα ένοχο για τον βιασμό και την αποπλάνηση μιας 14χρονης μέσα στο σπίτι του, τον βιασμό ενός 15χρονου από τη Ναύπακτο και την απόπειρα αποπλάνησης του 13χρονου αγοριού, μετά την οποία και συνελήφθη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αίσθηση προκάλεσε η χρηματική ποινή συνολικού ύψους 200.000 ευρώ που του επιβλήθηκε για κατοχή πορνογραφικού υλικού και προσέλκυση ανηλίκων μέσω διαδικτύου. Σημειώνεται ότι ο εισαγγελέας ζήτησε να του επιβληθεί χρηματική ποινή ύψους 500.000 ευρώ.

Η υπεράσπιση του κατηγορουμένου δεν ζήτησε την αναγνώριση ελαφρυντικών αλλά την επιβολή από το δικαστήριο των κατώτατων ποινών.

Στην απολογία του ο 40χρονος υποστήριξε ότι ουδέποτε διέπραξε βιασμό, καθώς τόσο η 14χρονη όσο και ο 15χρονος συνευρέθηκαν ερωτικά μαζί του με τη θέλησή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εισαγγελέας στη χθεσινή αγόρευσή του είχε ζητήσει την καταδίκη του για τον βιασμό της 14χρονης που διεπράχθη στο σπίτι του στο Περιστέρι τον Αύγουστο του 2014 καθώς και για την απόπειρα αποπλάνησης του 13χρονου αγοριού το οποίο επιχείρησε να επιβιβάσει στο ειδικά διαμορφωμένο βανάκι του στον Κορυδαλλό, όταν και συνελήφθη.

Παράλληλα, είχε ζητήσει τη μετατροπή του αδικήματος του βιασμού σε βάρος του 15χρονου αγοριού στη Ναύπακτο σε παρά φύσιν ασέλγεια με ανήλικο, πρόταση που δεν υιοθετήθηκε από το δικαστήριο.

Διαβάστε επίσης:

Το φρικιαστικό προφίλ του παιδόφιλου στο facebook, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 5 Μαρτίου 2015, 13:16

Αυτός σκορπούσε τη φρίκη, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2015, 15:29

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης