Βαριά αδικήματα σε 16 άτομα για την υπόθεση αποφυλάκισης του Αρ. Φλώρου

Βαριά αδικήματα σε 16 άτομα για την υπόθεση αποφυλάκισης του Αρ. Φλώρου
Συνολικά 16 άτομα, από τα οποία οι έξι είναι γιατροί, εμπλέκονται στην υπόθεση της αποφυλάκισης του επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρου, όπως προέκυψε από την έρευνα της Εισαγγελίας Διαφθοράς.

Ειδικότερα, εκτός από τους έξι γιατρούς, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες υπηρετούν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, σε ιδιωτική κλινική αλλά και στο ΚΕΠΑ Νίκαιας που εξέδωσε ιατρικές πιστοποιήσεις για τον Φλώρο, για την υπόθεση ελέγχονται υπάλληλοι του ΙΚΑ, δικηγόρος και άλλα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων, βεβαίως ο ίδιος ο Αριστείδης Φλώρος αλλά και ισοβίτης που βρέθηκε να έχει κάνει χρήση των ιδίων μεθόδων προκειμένου να αποφυλακιστεί.

Οι εμπλεκόμενοι είναι αντιμέτωποι με αδικήματα που διερευνώνται, καθώς προς το παρόν, είναι στο στάδιο της διαδικασίας ως ύποπτοι, για εγκληματική οργάνωση, δωροδοκία παθητική και ενεργητική, ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις, πλαστογραφία και χρήση πλαστού.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι ζήτησαν και πήραν προθεσμία για τις 4 Φεβρουαρίου προκειμένου να μελετήσουν τη δικογραφία και να προετοιμάσουν τις εξηγήσεις τους.

Την ίδια ώρα, η Εισαγγελία Διαφθοράς συνεχίζει τις έρευνες προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν και άλλοι κρατούμενοι που έκαναν χρήση πλαστών ιατρικών γνωματεύσεων για να βγουν.

Συνολικά στην Εισαγγελία Διαφθοράς έχουν φθάσει προς έρευνα 370 φάκελοι πρόωρων αποφυλακίσεων που είναι σε έρευνα, οι περισσότερες από τις οποίες δεν εμφανίζουν πρόβλημα, αλλά υπάρχουν και πολλές που είναι στο μικροσκόπιο των εισαγγελέων.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019, 20:30