Βαρύ θα είναι το κατηγορητήριο για τους έξι βουλευτές της Χ.Α.

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2013, 23:22
Βαρύ θα είναι το κατηγορητήριο για τους έξι βουλευτές της Χ.Α.
Βαριά αναμένεται να είναι τα κατηγορητήρια που έχει συντάξει ο ανακριτής της υπόθεσης κ. Σπύρος Γεωργουλέας για τους έξι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, που συνελήφθησαν κατόπιν ενταλμάτων, και στους στους οποίους αποδίδεται διευθυντικός ρόλος μέσα στην οργάνωση, σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας «Το Βήμα».

Όπως αναμενόταν ο Νίκος Μιχαλολιάκος είναι αυτός που εμφανίζεται να έχει τον απόλυτο ηγετικό ρόλο της οργάνωσης, τόσο στο πολιτικό, όσο και στο στρατιωτικό κομμάτι της. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο αρχηγός συντόνιζε και γνώριζε την έκνομη δράση της οργάνωσης αφού όλες οι επιθέσεις, οι βιαιοπραγίες και οι απόπειρες πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης ήταν προγραμματισμένες. Ως στοιχείο που «δένει» το κατηγορητήριο του Μιχαλολιάκου αναφέρεται η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, αφού από τις αποκαλυπτικές συνομιλίες προκύπτει ότι ενημερώθηκε μετά την επίθεση για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Γίνεται αναφορά στην «τριαδική επικοινωνία» η οποία αποδεικνύει και την ιεραρχία: ο Γιώργος Ρουπακιάς που ομολόγησε ότι σκότωσε τον 34χρονο ράπερ επικοινώνησε με τον «πυρηνάρχη» της Νίκαιας Γιώργο Πατέλη, αυτός με τη σειρά του τηελφώνησε στον Γιάννη Λαγό και εν συνεχεία ο βουλευτής μίλησε στον Ν. Μιχαλολιάκο.

Χαρακτηριστικά στο κατηγορητήριο κατά του Ν. Μιχαλολιάκου αναφέρεται: «Εσύ δε υπό την ιδιότητα του μέλους της στενής ηγετικής ομάδας της οργανώσεως και του βουλευτού της Χρυσής Αυγής διηύθυνες αυτήν παρέχων διαταγές, οδηγίες και εντολές προς τα μέλη της οργανώσεως ελέγχων απολύτως τη δράση αυτής και ενεργών προς επίτευξη των παρανόμων σκοπών της όπως ανωτέρω αυτοί αναλυτικώς αναφέρονται».

Η οργάνωση εμφανίζεται ως στρατιωτική, με δομή και σιδηρά ιεραρχία, αφού, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το κατηγορητήριο, για όποιον δεν την ακολουθεί υπάρχουν συνέπειες και για τη σωματική του ακεραιότητα.

Γίνεται αναφορά επίσης στους τίτλους των επικεφαλής των επιμέρους ομάδων που είναι «φαλαγγίτης», «πυρηνάρχης», «ομαδάρχης» και φυσικά ο «αρχηγός». Στο κατηγορητήριο γίνεται λόγος και για την εκπαίδευση των ανηλίκων παιδιών αλλά και στις επιχειρησιακές ομάδες που προσέρχονται συντεταγμένες όπως ο στρατός.

Για τον Ηλία Κασιδιάρη το κατηγορητήριο αναφέρει ότι είχε τον ρόλο της εκπαίδευσης των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία όπως αποκαλύπτεται γινόταν και με αληθινά πυρά.

Το κατηγορητήριο είναι σχεδόν ίδιο για όλους από την ηγετική ομάδα.

Προσπαθώντας να ανατρέψει τα όσα του καταλογίζονται, ειδικά για την επικοινωνία με τον Ν. Μιχαλολιάκο μετά τη δολοφονία Φύσσα, ο Ι. Λαγός απολογούμενος στην Αστυνομία δήλωσε ότι ήταν υπεύθυνος για την ασφάλεια του αρχηγού της Χρυσής Αυγής και τηλεφώνησε επειδή ήθελε να κανονίσουν το πρόγραμμα της επόμενης ημέρας.

Διαβάστε επίσης Τι έγραψαν οι κοριοί, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2013, 18:47

Νέα στοιχεία για τη δομή στη Χ.Α., Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2013, 14:25

Αποδίδεται διευθυντικός ρόλος και στους έξι βουλευτές, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2013, 11:54

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2013, 23:42