Βγαίνουν στους δρόμους τα τρακτέρ

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017, 12:34
Βγαίνουν στους δρόμους τα τρακτέρ
Τα τρακτέρ τους ζεσταίνουν οι αγρότες και διαμηνύουν μέσω του πρόεδρου της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Βαγγέλη Μπούτα, ότι από τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου θα βγουν με τα οχήματά τους στους δρόμους, στήνοντας μπλόκα ενάντια στα νέα φορολογικά και ασφαλιστικά βάρη.

Πέρα από το στήσιμο μπλόκων, αγρότες θα προβούν και σε διαμαρτυρίες «σε υποκαταστήματα ΕΛΓΑ, ΟΓΑ», όπως και σε τράπεζες, σύμφωνα με τον κ. Μπούτα, ενώ τρακτέρ θα μετακινηθούν σε πλατείες χωριών«Υπάρχουν οι αποφάσεις της Πανελλαδικής Επιτροπής των μπλόκων. Από Δευτέρα θα υπάρξουν και τρακτέρ στους δρόμους» δήλωσε ο κ. Μπούτας και διευκρίνισε ότι ο προγραμματισμός αναπροσαρμόζεται ανάλογα και με τις καιρικές συνθήκες σε διάφορες περιοχές.

Πέρα από το στήσιμο μπλόκων, οι αγρότες θα προβούν και σε διαμαρτυρίες «σε υποκαταστήματα ΕΛΓΑ, ΟΓΑ», όπως και σε τράπεζες, σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Μπούτα στο «Πρακτορείο FM 104», ενώ τρακτέρ θα μετακινηθούν σε πλατείες χωριών.

Στην ατζέντα των κινητοποιήσεων περιλαμβάνονται, όπως είπε, «το φορολογικό, το ασφαλιστικό, ο ΕΛΓΑ, η Κοινή Αγροτική Πολιτική», αλλά και αιτήματα που αφορούν στα κόκκινα δάνεια, το κόστος παραγωγής, το κόστος του πετρελαίου και την επιστροφή του φόρου των καυσίμων, όπως και το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος, «που αυξήθηκε κατά 50% (…) και τον ΦΠΑ που πήγε στο 24%».Οι κινητοποιήσεις αφορούν, σύμφωνα με τον κ. Μπούτα, και τον κλάδο της κτηνοτροφίας Σημαντικό αίτημα, τόνισε, είναι και η θέσπιση του ακατάσχετου λογαριασμού, καθώς και αφορολογήτου στο ύψος των «12.000 ευρώ ανά άτομο με 2.000 ανά παιδί, δηλαδή σε μια οικογένεια με δύο παιδιά να είναι 30.000 ευρώ».

Σύμφωνα με τον κ. Μπούτα, οι κινητοποιήσεις αφορούν και τον κλάδο της κτηνοτροφίας τόσο για «τα προβλήματα που υπάρχουν από παλαιότερα όσο και για τα πρόσφατα με την κακοκαιρία».

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017, 14:01