Στο Ηράκλειο βρίσκεται σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Βαγγέλης Αποστόλου, ο οποίος έχει σειρά επαφών με εκπροσώπους του αγροτικού κόσμου αλλά και των τοπικών φορέων προκειμένου να συζητηθούν τα μείζονα θέματα που απασχολούν παραγωγούς και κτηνοτρόφους στην Κρήτη.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων, σύμφωνα με το cretapost.gr, βρίσκονται φλέγοντα θέματα όπως η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ), η φορολόγηση των αγροτών, αλλά και θέματα που αφορούν στις κοινοτικές ενισχύσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η περιοδεία του κ. Αποστόλου ξεκίνησε στις 09:00 το πρωί με επίσκεψη στο Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας Ηρακλείου (ΕΘΙΑΓΕ) όπου ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, δεσμεύτηκε ότι το ίδρυμα θα ενισχυθεί με νέο εξειδικευμένο ερευνητικό προσωπικό, ενώ υπογράμμισε πως στις προθέσεις της ηγεσίας του Υπουργείου είναι να θεσμοθετηθεί ένα είδος αγροτικής υπηρεσίες για όλους τους νέους γεωπόνους, στα πρότυπα των αγροτικών ιατρείων, προκειμένου να ολοκληρώνουν μία περίοδο θητείας στην ύπαιθρο συνδράμοντας με τις συμβουλές τους τους παραγωγούς, πριν να λάβουν την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτήν την ώρα ολοκληρώνεται η συνάντηση του κ. Αποστόλου με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στη Λότζια όπου θα έχει συζήτηση με το δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης