Φωτορεπορτάζ: Χάρης Γκίκας

Την εκτίμηση ότι η διασπορά του κορωνοϊού σε παρόμοιους χώρους όπως το γηροκομείο στην περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα όπου εντοπίστηκαν 32 κρούσματα, γίνεται συνήθως από το προσωπικό, εξέφρασε ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας που έσπευσε στην περιοχή μαζί με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η διασπορά σε τέτοιους χώρους που δεν δέχονται επισκεπτήριο συνήθως γίνεται από το προσωπικό», επισήμανε συγκεκριμένα μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας και λοιμωξιολογος, Σωτήρης Τσιόδρας.

Παράλληλα,  ο κ. Τσιόδρας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την Αθήνα αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «η Αθήνα δεν πάει καλά», ενώ προσέθεσε ότι «πάντα σε τέτοιους χώρους υπάρχουν άνθρωποι με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα», οι περισσότεροι από αυτούς, το 80 % είναι κατακεκλιμένοι.

«Είναι μια κατάσταση που δεν θέλουμε να την ξαναδούμε και δυστυχώς συνεχίζουμε να την βλέπουμε. Στη Θεσσαλονίκη το μάθημα το πήρανε και η Θεσσαλονίκη πάει καλά», κατέληξε ο κ. Τσιόδρας, ενώ ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς συμπλήρωσε ότι έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτηση και ότι 21 άτομα θα μεταφερθούν απόψε στο νοσοκομείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρακολουθήστε τις δηλώσεις του Σωτήρη Τσιόδρα και του Νίκου Χαρδαλιά:

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης