Τη διαπίστωση ότι βρισκόμαστε στην αρχή της μάχης όσον αφορά τον κορωνοϊό στη χώρα μας έκανε το απόγευμα της Πέμπτης στην τακτική ενημέρωσή του ο Σωτήρης Τσιόδρας.

«Δεν έχουμε πορεία Ιταλίας και Ισπανίας αν τα μέτρα αρθούν, θα δούμε παρόμοια εικόνα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας και συμπλήρωσε «Θα ήταν καταστροφική τώρα η άρση των περιοριστικών μέτρων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μένουμε σπίτι με ήπια συμπτώματα αλλά με προσοχή

Όσον αφορά το «μένουμε σπίτι με ελαφρά συμπτώματα» ο κύριος Τσιόδρας υπεραμύνθηκε αυτής της τακτικής, τονίζοντας ότι «η στρατηγική μας δεν αλλάζει. Πρόκειται για μία στρατηγική που προτείνουν όλοι οι διεθνείς οργανισμοί, αλλά συμπλήρωσε: «φυσικά και οι σοβαρές περιπτώσεις πρέπει να αναζητούν έγκαιρα ιατρική βοήθεια, ιδίως αν ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και είναι ηλικιωμένοι» . Στην συντριπτική τους πλειονότητα οι άνθρωποι με κορωνοϊό εμφανίζουν ήπια νόσο, κατέληξε.

Ανοσία για 2 με 3 χρόνια όσοι αναπτύξουν αντισώματα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κύριος Τσιόδρας αναφέρθηκε τέλος, στις περιπτώσεις των ανθρώπων που έχουν περάσει τον κορωνοϊό και τα συμπτώματά του στο σπίτι, τονίζοντας ότι ελάχιστοι από αυτούς εμφάνισαν μία επιδείνωση στην πορεία. Μιλώντας για τα τεστ όπου δείχνουν εάν κάποιος έχει χτίσει ανοσία στον κορωνοϊό, είπε ότι όσοι βρεθούν να έχουν αντισώματα στο νέο ιό, θα έχουν ανοσία για τουλάχιστον δύο ή 3 χρόνια και υπό αυτή την έννοια θα είναι προστατευμένοι στο κοντινό μέλλον. «αυτοί θα μπορούν να κινούνται ελεύθερα και ιδίως αν ανήκουν σε ομάδες πολιτών χρήσιμες για το κοινωνικό σύνολο την κρίσιμη αυτή ώρα, όπως είναι γιατροί και νοσηλευτές» κατέληξε.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης