Φως ρίχνεται στο χρονικό του τραγικού τροχαίου στην Eθνική Oδό λίγο έξω από την Κόρινθο, που είχε ως αποτέλεσμα δύο παιδιά να χάσουν ακαριαία τη ζωή τους.

Ο15χρονος οδηγός του μοιραίου οχήματος που έκανε όπισθεν πάνω στην Εθνική Οδό στον ΣΕΑ Σπαθοβουνίου είχε πάρει κρυφά από τους γονείς του τα δεύτερα κλειδιά για να πάνε βόλτα, όπως δήλωσε η θεία του αγοριού και της 18χρονης κοπέλας που έχασε τη ζωή της, μαζί με τον 16χρονο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μοιραίο ΙΧ που οδηγούσε ο 15χρονος.

«Είχε κρύψει ο πατέρας του το κλειδί, αλλά τα παιδιά βρήκαν το δεύτερο κλειδί και έφυγαν 2:30 τη νύχτα. Δεν ήξεραν τίποτα οι γονείς. Το είχε ξανακάνει μια φορά ο 15χρονος να πάρει τα κλειδιά κρυφά. Οι γονείς έκρυβαν τα κλειδιά» ανέφερε μεταξύ άλλων η θεία των παιδιών στον Alpha.

Ο 15χρονος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τα παιδιά δεν είχαν πιει. Ο δρόμος έχει ένα σημείο όπου την “πατάνε” όλοι, αν δεν στρίψεις σωστά, μετά φτάνεις Τρίπολη για να γυρίσεις πίσω. Ήταν τέσσερα μέτρα πιο μπροστά από το σημείο και πήγαν να κάνουν όπισθεν για να γυρίσουν πίσω κατευθείαν, αλλά έγινε το τροχαίο», ήταν τα λόγια της.

Μάλιστα, ο 15χρονος, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο έμαθε ότι αδερφή του είναι νεκρή και ακολούθησαν σκηνές τραγωδίας.

«Έμαθε ότι πέθανε η αδερφή του και ούρλιαζε. Του το είπε η μαμά του. Τι να πρωτοκρατήσει κρυφό… Το άλλο παιδί που πέθανε ήταν γείτονας, φίλος. Η Αναστασία (η αδερφή) έφυγε ακαριαία, τα παιδιά που πέθαναν κάθονται πίσω και πέθαναν αμέσως» κατέληξε.

Το χρονικό του δυστυχήματος

Στο μοιραίο όχημα που έκανε όπισθεν πάνω στην Εθνική Οδό, εκτός από τον 15χρονο οδηγό, επέβαιναν η 18χρονη αδερφή του και ένας 16χρονος, που έχασαν τη ζωή τους, καθώς και ακόμη ένας 18χρονος.

Εκείνη την ώρα περνούσε από το σημείο, με την ίδια κατεύθυνση, όχημα που οδηγούσε 69χρονος Βρετανός, το οποίο προσέκρουσε στο αυτοκίνητο του 15χρονου οδηγού. Η 18χρονη και ο 16χρονος που κάθονταν στα πίσω καθίσματα σκοτώθηκαν ακαριαία, καθώς το όχημα συνεθλίβη.

Το ΙΧ που οδηγούσε ο 69χρονος Βρετανός.

Από την άλλη πλευρά, ο 15χρονος οδηγός τραυματίστηκε βαριά και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Παίδων Αγία Σοφία, ενώ ελαφρύτερα έχει τραυματιστεί ο 18χρονος συνοδηγός, που βρίσκεται στο Νοσοκομείο της Κορίνθου. Ελαφρά τραυματισμένος διακομίστηκε στο νοσοκομείο και ο 69χρονος οδηγός του άλλου οχήματος.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Την ίδια στιγμή, σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών του τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητόδρομων Ανατολικής Πελοποννήσου προκειμένου να διακριβώσουν τα αίτια του τροχαίου δυστυχήματος, που συνέβη στις 5:35 της περασμένης Δευτέρας στο 95ο χιλιόμετρο του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας, στο ύψος του Σταθμού Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών, στο Σπαθοβούνι Κορινθίας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το τροχαίο δυστύχημα συνέβη όταν το ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε χωρίς δίπλωμα ένας 15χρονος και κινείτο στο ρεύμα προς Τρίπολη συγκρούστηκε, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, με ένα άλλο αυτοκίνητο που ακολουθούσε και οδηγούσε 69χρονος, υπήκοος Ηνωμένου Βασιλείου.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν να τραυματιστούν θανάσιμα η 18χρονη αδελφή του οδηγού του πρώτου αυτοκινήτου και ένας 16χρονος που κάθονταν στα πίσω καθίσματα του ίδιου οχήματος. Επίσης, από τη σύγκρουση τραυματίστηκε σοβαρά ο 15χρονος οδηγός, καθώς και ο 18χρονος που επέβαινε στο ίδιο όχημα.

Ο 15χρονος διακομίστηκε αρχικά στο Νοσοκομείο Κορίνθου, αλλά, λόγω της σοβαρότητας των τραυμάτων του, οι γιατροί έκριναν ότι έπρεπε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Αθήνας. Ο 18χρονος τραυματίας διακομίστηκε και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Κορίνθου, ενώ ο 69χρονος, ξένης καταγωγής, του δεύτερου αυτοκινήτου τραυματίστηκε ελαφρά και έχει βγει από το νοσοκομείο.

Στο πλαίσιο των ερευνών που διενεργεί η Τροχαία, οι αστυνομικοί αναμένεται να πάρουν καταθέσεις από τον 18χρονο τραυματία και τον 69χρονο οδηγό του δεύτερου αυτοκινήτου, καθώς και από πολίτες που ενδεχομένως περνούσαν από το σημείο την ώρα του δυστυχήματος. Επίσης, αναζητούν βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας που ενδεχομένως λειτουργούν στην περιοχή.

Παράλληλα, προσπαθούν να διακριβώσουν το πώς πήρε ο 15χρονος τα κλειδιά του αυτοκινήτου, το οποίο, σύμφωνα με την Αστυνομία, ανήκε στη μητέρα του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης