Τρίπολη: Έπιασαν τους διαρρήκτες... μετά από έναν χρόνο

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 8 Αυγούστου 2015, 14:35
Τρίπολη: Έπιασαν τους διαρρήκτες... μετά από έναν χρόνο
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, έξι περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών σε οικίες, στην ευρύτερη περιοχή της Τρίπολης.

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται δύο νεαροί, ηλικίας 24 και 28 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους.

Επιπλέον, η σχηματισθείσα δικογραφία, περιλαμβάνει ακόμη έναν 17χρονο, ο οποίος κατηγορείται για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, μετά από συστηματική και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα και κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι ο 24χρονος και ο 28χρονος, μαζί με άγνωστους συνεργούς τους, διέπραξαν τις παρακάτω περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών:

- Την 14.8.2014, στις Ρίζες Αρκαδίας, διέρρηξαν δύο οικίες και αφαίρεσαν συνολικά χρήματα, χρυσαφικά, κινητό τηλέφωνο, είδη ένδυσης και προσωπικά έγγραφα.

- Την 18.8.2014, στα Γιοκαρέϊκα Αρκαδίας, διέρρηξαν δύο (2) οικίες ημεδαπών και αφαίρεσαν συνολικά χρήματα, χρυσαφικά και κινητό τηλέφωνο.

- Την 24.8.2014, στην Επισκοπή Αρκαδίας, διέρρηξαν οικία ημεδαπού και αφαίρεσαν χρυσαφικά και προσωπικά έγγραφα.

- Την 23/24.8.2014, στον Άγιο Σώστη Αρκαδίας, διέρρηξαν οικία και αφαίρεσαν χρήματα και χρυσαφικά.

Συνολικά, από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αφαιρέσει χρυσαφικά, χρήματα, κινητά τηλέφωνα, προσωπικά έγγραφα και είδη ένδυσης, που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις 31.000 ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Επιπρόσθετα όπως προέκυψε, οι δράστες προμήθευσαν τον 17χρονο με δύο κινητά τηλέφωνα, εκ των οποίων το ένα έναντι χρηματικού ποσού.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρίπολης, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης για την ταυτοποίηση των συνεργών, καθώς και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 8 Αυγούστου 2015, 14:39