Η ιστορία είναι εν εξελίξει εδώ και αρκετό καιρό. Η εισαγγελέας Ειρήνη Τζίβα, η χειρίστρια του φακέλου NOOR 1 που ερευνά ενδεχόμενη εμπλοκή του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη στη διακίνηση του φορτίου τριών τόνων ηρωίνης, προήχθη, ως δικαιούται. Μέχρι εκεί καλώς. Ωστόσο, η ανώτατη ηγεσία της Δικαιοσύνης ταυτόχρονα με την προαγωγή προχώρησε και στη μετάθεση της εισαγγελέως στην Εφετειακή Περιφέρεια Μεσσηνίας, τοποθετώντας την στην Καλαμάτα. Αυτά ενώ χειρίζεται τον κρίσιμο φάκελο και διερευνά διεξοδικά την πιθανή εμπλοκή κι άλλων προσώπων ή παραγόντων στην υπόθεση.

Αυτά συμβαίνουν ενώ στο Εφετείο Πειραιά χηρεύουν δύο θέσεις εισαγγελέων. Δηλαδή, η εισαγγελέας Ειρήνη Τζίβα θα μπορούσε κάλλιστα και να προαχθεί και να τοποθετηθεί στο Εφετείο Πειραιά, ώστε να εξακολουθήσει να εποπτεύει και να προΐσταται των ερευνών για το NOOR 1Αυτά συμβαίνουν ενώ στο Εφετείο Πειραιά χηρεύουν δύο θέσεις εισαγγελέων. Δηλαδή, η εισαγγελέας Ειρήνη Τζίβα θα μπορούσε κάλλιστα και να προαχθεί και να τοποθετηθεί στο Εφετείο Πειραιά, ώστε να εξακολουθήσει να εποπτεύει και να προΐσταται των ερευνών για το NOOR 1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπροσθέτως, στον Άρειο Πάγο έχει ήδη κατατεθεί αίτημα εισαγγελέα για την τοποθέτησή του στο Εφετείο Καλαμάτας. Άρα, δεν υφίσταται ζήτημα πλήρωσης της θέσης αυτής και ως εκ τούτου πρόκληση προβλήματος λειτουργίας της Δικαιοσύνης στην Εφετειακή Περιφέρεια Μεσσηνίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εξέλιξη περί μετακίνησης της εισαγγελέως Ειρήνης Τζίβα συμπίπτει χρονικά με τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις για τις καταγγελίες του ισοβίτη Γιαννουσάκη προς τον δημοσιογράφο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο περί των οικονομικών συνεργειών του στον Περσικό Κόλπο με τον Βαγγέλη Μαρινάκη καθώς και της εμπλοκής του εφοπλιστή στη χρηματοδότηση, αγορά και μετακίνηση του φορτίου ηρωίνης με το NOOR 1 στην Ελευσίνα, όπως ο Γιαννουσάκης υπονοεί σαφώς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επισημαίνεται πως κατόπιν εντολής της εισαγγελέως Ειρήνης Τζίβα η Οικονομική Αστυνομία πραγματοποίησε προ ημερών επιχείρηση συγκέντρωσης στοιχείων στα γραφεία του Ομίλου Μαρινάκη. Επιπροσθέτως και μετά την αλλαγή πλεύσης του ο ισοβίτης Γιαννουσάκης κατέθεσε μήνυση κατά της εισαγγελέως Τζίβα για άσκηση πιέσεων προς τον ίδιο για να καταθέσει στοιχεία κατά του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη.

Πέραν κάθε αμφιβολίας δεν περνά από το μυαλό κανενός η υποψία πως ο Άρειος Πάγος επηρεάζεται από τα πρόσφατα δημοσιεύματα από μερίδα των ΜΜΕ, σύμφωνα με τα οποία ο ισοβίτης Γιαννουσάκης καταγγέλλει παρεμβάσεις του ανακριτή του Λιμενικού, ανθυπασπιστή Χριστοφορίδη, και της εισαγγελέως περί άσκησης πιέσεων, ούτε επηρεάζεται από εκείνα τα δημοσιεύματα που «αποκαλύπτουν» τάχα εμπλοκή των υπουργών Δικαιοσύνης και Εθνικής Αμύνης στην άσκηση πιέσεων προς τον Γιαννουσάκη.

Παρ’ όλα αυτά, εγείρονται ερωτήματα για τις εσπευσμένες ενέργειες της ηγεσίας της Δικαιοσύνης ως προς την προαγωγή-μετάθεση της εισαγγελέως Ειρήνης Τζίβα, η οποία είναι επιφορτισμένη με μία τόσο σημαντική υπόθεση. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η Ειρήνη Τζίβα πιέζεται πλέον χρονικά για την ολοκλήρωση του κύκλου ερευνών της στην υπόθεση NOOR 1 με καταληκτική ημερομηνία την 19η Σεπτεμβρίου, οπότε θα πρέπει να μετακινηθεί στην Καλαμάτα. Τα ερωτήματα χρήζουν άμεσης απάντησης όχι για κανέναν άλλο λόγο αλλά προκειμένου να διασκεδαστούν έστω και αδικαιολόγητες ή τραβηγμένες από τα μαλλιά υποψίες πως η εισαγγελέας απομακρύνεται (τιμωρείται) εμμέσως πλην σαφώς για τα αποτελέσματα των ερευνών της, αλλά και για τον τρόπο διεξαγωγής της διερευνητικής διαδικασίας στη μείζονος σημασίας υπόθεση τριών τόνων ηρωίνης.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης