Η Περιφέρεια Θεσσαλίας προχωρά σε εργασίες αποκατάστασης και ηλεκτροφωτισμού σε τρεις γέφυρες σε περιοχές εκατέρωθεν του Πηνειού ποταμού, στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων. Οι τρεις γέφυρες αποτελούν αρχιτεκτονικά μνημεία και οι εργασίες θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο ενός μεγάλου αντιπλημμυρικού έργου, προϋπολογισμού 8,2 εκατομμυρίων ευρώ.

Εργασίες θα γίνουν στη μεταλλική τοξωτή γέφυρα στη θέση της Παλαιάς Εθνικής οδού Τρικάλων-Πύλης, στη λίθινη τοξωτή γέφυρα Σαρακίνας Δήμου Καλαμπάκας και στη λίθινη τοξωτή γέφυρα Κεραμιδίου του Δήμου Φαρκαδόνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εργασίες περιλαμβάνουν καθαρισμό, αποκατάσταση και ενίσχυση λιθοδομής, κατασκευή νέων στηθαίων, αρμολόγηση, δημιουργία χώρων θέας και ενίσχυση βάθρων. 

Όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, «με σχέδιο και προγραμματισμό εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση για την υλοποίηση αυτών των σημαντικών έργων. Ενισχύουμε την αντιπλημμυρική ”θωράκιση” περιοχών εκατέρωθεν του Πηνειού ποταμού, ενώ συμβάλλουμε στην αποκατάσταση και συντήρηση του αρδευτικού δικτύου. Είναι ανάγκη η δημιουργία ενός νέου θεσμικού πλαισίου, προκειμένου οι διαδικασίες σχετικά με την υλοποίηση των έργων να προχωρούν με μεγαλύτερη ταχύτητα. Αυτό θα δημιουργήσει περισσότερες θέσεις εργασίας, ενώ θα υπάρχει μεγαλύτερη μόχλευση του χρήματος στην τοπική πραγματική οικονομία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης