Ξεκίνησαν οι έλεγχοι σε όλα τα σημεία παραγωγής, τυποποίησης και εμπορίας τροφίμων του Νομού Τρικάλων, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων.

Την Δευτέρα πέρασαν από «κόσκινο» οι δηλωθέντες ποσότητες προϊόντων παραγωγών της λαϊκής αγοράς, με αντίστοιχο «τσεκάρισμα» του χώρου καλλιέργειας, για να διαπιστωθεί αν «ταυτίζονται» οι αριθμοί παραγωγής-πώλησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, θα «σηκώσει» το κύριο βάρος της διασφάλισης της δημόσιας υγείας και την προστασία των καταναλωτών από φαινόμενα αισχροκέρδειας και παραπλάνησης που αναμένεται να εμφανισθούν από επιτήδειους στην τοπική αγορά.

Οι έλεγχοι σε κρεοπωλεία, σούπερ μάρκετ, λαϊκές αγορές, όπου πωλούνται αλλαντικά και τυροκομικά προϊόντα, θα είναι συνεχής.

«Καλούμε τους καταναλωτές, να απευθύνονται άμεσα στις Υπηρεσίες μας σε περίπτωση που διαπιστώνουν διάθεση υποβαθμισμένων, ακατάλληλων, αλλοιωμένων ή με παραπλανητικές ενδείξεις τροφίμων, προκειμένου αυτές να επεμβαίνουν άμεσα για την επιβολή των προβλεπόμενων μέτρων», αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΗΓΗ: trikalanews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης