Στον εφετινό εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΗΠΚ) συμμετέχει η Εφορεία Τρικάλων, προκειμένου να μυήσει μικρούς και μεγάλους στην Ιστορία και στον Πολιτισμό του τόπου μας, ώστε -όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση- να αποφεύγονται άσχημα φαινόμενα.

Να σημειώσουμε πως οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΗΠΚ), που πραγματοποιούνται από το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, για τη διετία 2015-2016, είναι αφιερωμένες στο δίπολο «Βία και Ανεκτικότητα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο φετινός εορτασμός θα διαρκέσει από τις 25 έως τις 27 Σεπτεμβρίου 2015.

Στον εορτασμό η Εφορεία Αρχαιοτήτων Τρικάλων συμμετέχει με τις παρακάτω δράσεις:

* Ξενάγηση σχολικών ομάδων και μεμονωμένων επισκεπτών (25 Σεπτεμβρίου 2015 από τις 9.00π.μ. έως τις 13.00μ.μ.) στην έκθεση που οργανώνεται στο εσωτερικό του Κουρσούμ τζαμί Τρικάλων, η οποία αφορά στο ίδιο το οθωμανικό τέμενος και την ιστορία του, καθώς και στις αρχαιολογικές ανασκαφές που πραγματοποιήθηκαν από την Εφορεία στην περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και στα ευρήματά τους από την παλαιοχριστιανική έως και την περίοδο της Τουρκοκρατίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

* Ξενάγηση σχολικών ομάδων και μεμονωμένων επισκεπτών (25 Σεπτεμβρίου 2015, από τις 09.00 έως τις 13.00) στους οχυρωματικούς περιβόλους του Κάστρου Τρικάλων.

* Από τις 25 έως τις 27 Σεπτεμβρίου 2015 το Κουρσούμ Τζαμί Τρικάλων και το Βυζαντινό κάστρο Τρικάλων θα είναι ανοικτό για το ευρύ κοινό από τις 08.00 έως τις 16.00.

Για τη συμμετοχή των σχολικών μονάδων στις ξεναγήσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Κουρσούμ τζαμί Τρικάλων και στο Βυζαντινό κάστρο θα πρέπει οι αρμόδιοι να ενημερώσουν άμεσα την αρμόδια υπηρεσία για τη δήλωση συμμετοχής των σχολικών τμημάτων προκειμένου να γίνει έγκαιρη διαμόρφωση του προγράμματος.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το ευρύ κοινό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης