Τρία συλλαλητήρια θα πραματοποιηθούν το απόγευμα της Πέμπτης για τη Μακεδονία. Σημειώνεται, ότι λίγο μετά τις 17.00 το απόγευμα, ο προεδρεύων του Σώματος της Βουλής, Σπύρος Λυκούδης, ανακοίνωσε ότι η ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών,  πρόκειται τελικά να διεξαχθεί στις 14.30, το μεσημέρι της Παρασκευής.

Το πρώτο συλλαλητήριο το οποίο διοργανώνεται από την «Επιτροπή αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας» θα ξεκινήσει στις 19.00 και θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Συντάγματος.

Το δεύτερο θα πραγματοποιηθεί στο Πάρκο Ελευθερίας, δίπλα στην αμερικανική πρεσβεία από το ΚΚΕ και το τρίτο οργανώνεται από την Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Η ΛΑΕ καλεί σε συγκέντρωση στις 18.00 το απόγευμα έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ. Θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

Αυστηρά μέτρα ασφαλείας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια αμυντική στάση αναμένεται να κρατήσει η αστυνομία κατά την διάρκεια του σημερινού συλλαλητηρίου στη Βουλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για τη συγκέντρωση αποφασίστηκε να διατεθεί ο ίδιος αριθμός αστυνομικών, περίπου 2.000, όπως έγινε και για το συλλαλητήριο της Κυριακής.

«Στόχος της αστυνομίας είναι να διαφυλαχτεί το Κοινοβούλιο και να προσέλθουν οι βουλευτές στο κτήριο χωρίς προβλήματα» έλεγε ανώτατος αξιωματικός της Αστυνομίας. Διμοιρίες των ΜΑΤ θα είναι παρατεταγμένες στα σκαλιά στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη αλλά οι δυνάμεις θα είναι αυξημένες. «Το γεγονός ότι μέχρι τώρα δεν έχει προγραμματιστεί κάποια αντισυγκέντρωση στα Προπύλαια ή σε άλλο σημείο του κέντρου, μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε περισσότερες διμοιρίες στο σημείο» έλεγε ο ίδιος αξιωματικός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φραγμοί με λεωφορεία θα υπάρχουν στη Β. Σοφίας και ενδεχομένως και στο ύψος της Ηρώδου Αττικού με δεδομένο ότι το απόγευμα έχει προγραμματίσει συγκέντρωση και το ΚΚΕ στο Πάρκο Ελευθερίας και δεν έχει γίνει γνωστό αν τα μέλη του θα θελήσουν να πλησιάσουν στο Κοινοβούλιο.

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν τεθεί σε ισχύ στο κέντρο της Αθήνας, λόγω των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων με αφορμή την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Τροχαία, κλειστή είναι η Βασ. Σοφίας στην άνοδο από Αμαλίας και στην κάθοδο από Ζαχάρωφ. Κλειστή και η Βασ. Κωνσταντίνου στην άνοδο από Μερκούρη.

Η κυκλοφορία έχει διακοπεί και στην Ακαδημίας, από Κανάρη προς Σύνταγμα.

Σημειώνεται ότι κλειστός θα είναι από τις 16.30 ο σταθμός του Μετρό «Σύνταγμα» κατόπιν εντολής της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι συρμοί του μετρό θα διέρχονται χωρίς όμως να πραγματοποιούν στάσεις στο σταθμό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης