Σοβαρά τραυματισμένος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Μαμάτσειο της Κοζάνης το απόγευμα της Δευτέρας, ένας αξιωματικός του στρατού έπειτα από έκρηξη βλήματος, στην αποθήκη πυρομαχικών στο Βαθύλακο.

Σύμφωνα με το e-ptolemeos, πρόκειται για έναν ανθυπολοχαγό. με ειδικότητα πυροτεχνουργού, ο οποίος κατά τη διάρκεια του καθήκοντος περιεργαζόταν ένα παλαιό βλήμα. Όμως για ανεξήγητο λόγο το βλήμα έσκασε και ο αξιωματικός τραυματίστηκε σοβαρά από τα θραύσματα που τον χτύπησαν στην πλάτη.. Οι γιατροί του πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια διακομίστηκε στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανακοίνωση του ΓΕΣ
«Σχετικά με το συμβάν, το Γενικό Επιτελείο Στρατού, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι την Δευτέρα 14 Μαΐου 2012, στις 17:15 περίπου, Ανθυπολοχαγός (ΥΠ) ειδικότητας Πυροτεχνουργού, τραυματίστηκε από έκρηξη πυρομαχικού, στο Εξεταστήριο Πυρομαχικών της 658 Προκεχωρημένης Αποθήκης Πυρομαχικών, στο Βαθύλακο Κοζάνης.

Ο Αξιωματικός μεταφέρθηκε άμεσα, αρχικά στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο στην Κοζάνη και εν συνεχεία στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως, στη Θεσσαλονίκη. Η κατάσταση της υγείας του κρίνεται σταθερή. Για την εξακρίβωση των αιτιών του τραυματισμού του Αξιωματικού έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Οι γιατροί του 424 Στρατιωτικού Νοσοκομείου είναι αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας του άτυχου πυροτεχνουργού και εκτιμούν ότι δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης