Τραπεζικός υπάλληλος και απατεώνας δηλωμένος ως… νεκρός σε σπείρα που έκλεβε πλούσιους Κερκυραίους

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2016, 14:24
Τραπεζικός υπάλληλος και απατεώνας δηλωμένος ως… νεκρός σε σπείρα που έκλεβε πλούσιους Κερκυραίους
Σπίτια και καταστήματα εύπορων Κερκυραίων είχαν βάλει «στο μάτι» τα μέλη σπείρας που δρούσε στο νησί από το 2010.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν 5 άτομα, δύο υπήκοοι Αλβανίας 41 και 44 ετών, δύο Έλληνες 44 και 50 ετών καθώς και μία γυναίκα 51 ετών από την Αλβανία. Αξίζει να σημειωθεί πως ο 44χρονος ήταν τραπεζικός υπάλληλος, ο οποίος ενημέρωνε τα υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης για την περιουσιακή κατάσταση των υποψήφιων θυμάτων τους.

Για την ίδια υπόθεση ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται ένας Αλβανός 38 ετών και ένας Έλληνας 29 ετών.

Η δράση της σπείρας

Τα μέλη της σπείρας, καιροφυλακτούσαν, αναμένοντας τα θύματα να φύγουν από τα σπίτια τους και αμέσως μετά ξεκινούσε η δράση τους.


Μεταξύ άλλων, κατηγορούνται για 14 κλοπές, εκ των οποίων οι δύο από καταστήματα και μία ζωοκλοπή.

Ορισμένες από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις της δράσης τους είναι οι παρακάτω:


-Διάρρηξη και κλοπή σε σπίτι ιατρού, από όπου είχαν αποσπάσει 130.000 ευρώ.
-Διάρρηξη και κλοπή στο ιατρείο του ίδιου γιατρού, από όπου άρπαξαν επιπλέον 50.000 ευρώ.
-Διάρρηξη και κλοπή σε οικία στο Κεφαλομάντουκο Κέρκυρας από όπου απέσπασαν 400.000 ευρώ.

Ο 41χρονος Αλβανός, μέλος της σπείρας είχε βρεθεί αντιμέτωπος με φυλάκιση 7 ετών για εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών. Μέσω συνεργού του είχε παρουσιάσει πλαστό αλβανικό πιστοποιητικό θανάτου και ως εκ τούτου κυκλοφορούσε ανενόχλητος, καθώς οι αρχές είχε βάλει τον φάκελο της υπόθεσής του στο αρχείο.


Όσον αφορά στον 44χρονο Αλβανό, διαπιστώθηκε πως με τη συνδρομή ενός 28χρονου Έλληνα και τελωνειακών υπαλλήλων είχε μεταβεί στις αποθήκες του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού στην Αθήνα και για λογαριασμό ενός 50χρονου είχαν καταβάλει συνολικά το ποσόν των 25.000 ευρώ, αγοράζοντας κατασχεμένες φιάλες βότκας.

Από τα 25.000 ευρώ, τα 16.750 προορίζονταν ως «λάδωμα» για τους τελωνειακούς και τα υπόλοιπα για το Δημόσιο.

Από τις ληστείες ξεχωρίζουν:

-Η ληστεία σε κατοικία και η διάρρηξη επαγγελματικής στέγης, 46χρονου ημεδαπού στην πόλη της Κέρκυρας, την 24 Ιουνίου 2015 και την 5/6 Σεπτεμβρίου 2016 αντίστοιχα, κατά τις οποίες αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 195.000 ευρώ, χρυσαφικά και μια φωτογραφική μηχανή αξίας 1500 ευρώ. Στην πρώτη περίπτωση οι δράστες είχαν χρησιμοποιήσει βία σε βάρος της 71χρονης μητέρας του 46χρονου, η οποία κατά τη στιγμή της διάρρηξης βρισκόταν στην κατοικία.

-Η διάρρηξη κατοικίας κατά το χρονικό διάστημα 3-6 Σεπτεμβρίου 2016, από προάστιο της πόλης της Κέρκυρας, από την οποία αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 407.700 ευρώ, κοσμήματα και διάφορα χρηματικά ποσά σε δολάρια και ελβετικά φράγκα.

-Η διάρρηξη ιδρύματος στην πόλη της Κέρκυρας κατά την οποία αφαίρεσαν έργα τέχνης Κερκυραίου ζωγράφου.

-Η διάρρηξη της κατοικίας 50χρονου ημεδαπού, στις 25 Ιανουαρίου 2013, κατά την οποία αφαίρεσαν μια πλάκα χρυσού, 3000 ευρώ, κοσμήματα αξίας 90.000 ευρώ και άλλα αντικείμενα.

Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, παρουσία δικαστικών λειτουργών, σε κατοικίες, αυτοκίνητα και άλλους χώρους των δραστών, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-πλήθος εργαλείων και κινητών τηλεφώνων
-βιβλιάρια καταθέσεων τραπεζικών λογαριασμών
-(2) αεροβόλα πιστόλια
-το χρηματικό ποσό των 12.800 ευρώ
-(4) αυτοκίνητα
-Φορτηγό, δίκυκλη μοτοσυκλέτα καθώς και πλήθος άλλων αντικειμένων.

Επιπλέον, διερευνάται η εμπλοκή του 44χρονου αρχηγού της ομάδας σε υπόθεση παράτυπης δημοπρασίας, που αφορούσε την εκποίηση μεγάλων ποσοτήτων κατασχεμένων αλκοολούχων ποτών.

Επίσης, κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, διαπιστώθηκε ότι ο 41χρονος υπήκοος Αλβανίας είχε κατορθώσει να αλλάξει στοιχεία του, παρουσιάζοντας στις Δικαστικές Αρχές πλαστό πιστοποιητικό θανάτου, από τις Αλβανικές Αρχές, προκειμένου να πετύχει την αρχειοθέτηση καταδικαστικής απόφασης που εκκρεμούσε σε βάρος του.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτ/κων Κέρκυρας.»

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2016, 20:04