Σκληραίνουν τη στάση τους οι φαρμακοποιοί της Αττικής, οι οποίοι εμφανίζονται αποφασισμένοι να μη σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους, έως ότου κατατεθούν από τον ΕΟΠΥΥ οι οφειλές για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο, αλλά και το υπόλοιπο που υπάρχει από το 2011.

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κώστας Λουράντος, προειδοποίησε πως θα κινηθεί νομικά εναντίον των υπευθύνων και επιτέθηκε προσωπικά κατά του πρώην υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου, για «το δράμα όλων των συνανθρώπων μας που σήμερα αντιμετωπίζουν τον Μεσαίωνα της Υγείας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατηγόρησε, επίσης, ονομαστικά όλο το πολιτικό προσωπικό των Υπουργείων Υγείας και Εργασίας, γιατί όχι μόνο δεν πήραν εγκαίρως μέτρα για να αντιμετωπίσουν την επερχόμενη καταστροφή, αλλά αντίθετα επέτειναν το πρόβλημα με τις αποφάσεις τους.

Ο κ. Λουράντος ανακοίνωσε πως ο Φ.Σ.Α. ανοίγει σήμερα τραπεζικό λογαριασμό για τη συλλογή χρημάτων που θα διατίθενται για την αγορά φαρμάκων, για την άμεση αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών. Παράλληλα, θα δημιουργηθεί Επιτροπή Αξιολόγησης και Προτεραιότητας για τη χορήγηση των φαρμάκων που θα αγοραστούν με τα χρήματα αυτά.

Όπως μάλιστα επεσήμανε ο πρόεδρος του Φ.Σ.Α., «ήδη υπάρχει δηλωμένη πρόθεση πολλών φαρμακοποιών και απλών πολιτών να καταθέσουν το υστέρημά τους σε αυτή την προσπάθεια, ως ένδειξη κοινωνικής αλληλεγγύης και καλούμε όποιον έχει τη δυνατότητα να μας ακολουθήσει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Χριστίνα Ρωμηού

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης