Περίπου τρεις μήνες μετά το δυστύχημα με τέσσερις νεκρούς από εμβολισμό τουριστικού σκάφους στην Αίγινα, φωτογραφίες από τον βυθό αποτυπώνουν την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα το μοιραίο πλοίο.

Η σύγκρουση δύο σκαφών στις 16 Αυγούστου στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Αίγινας προκάλεσε τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων δύοΥπενθυμίζεται ότι στις 16 Αυγούστου το σκάφος «Αντωνία» που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Πέρδικα-Μονή (το νησάκι απέναντι από την Αίγινα) εμβολίστηκε από το ταχύπλοο «Ντουέντε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις φωτογραφίες της «Καθημερινής» εμφανίζεται η λάντζα με ένα μεγάλο τσάκισμα στη μέση της δεξιάς πλευράς. Πρόκειται για το σημείο στο οποίο προσέκρουσε το ταχύπλοο. Η γέφυρα έχει καταστραφεί.

 Στο Κέντρο Υγείας Αίγινας την ημέρα της τραγωδίας είχαν διακομιστεί νεκροί τρεις ενήλικες καθώς και ένα κοριτσάκι πέντε ετών, κόρη ενός εκ των θυμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι μνήμες από το τραγικό ναυτικό δυστύχημα είναι ακόμη νωπές, ο πόνος για τον άδικο χαμό των τεσσάρων ανθρώπων δεν έχει ακόμα καταλαγιάσει, ενώ αναπάντητα μένουν τα ερωτήματα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η μοιραία σύγκρουση των δύο σκαφών.

Υπενθυμίζεται ότι τα ευρήματα βιολογικού υλικού από τα χειριστήρια του μοιραίου ταχύπλοου δείχνουν ότι στο τιμόνι την ώρα της σύγκρουσης δεν βρισκόταν ο 77χρονος Θρασύβουλος Λυκουρέζος, ανατρέποντας τα μέχρι τώρα δεδομένα και αμφισβητώντας τους μάρτυρες που θέλουν τον ηλικιωμένο άνδρα να κυβερνούσε το σκάφος.

Στο πηδάλιο, στις μανέτες, στο κάθισμα του κυβερνήτη, αλλά και στα κουμπιά στον πίνακα οργάνων εντοπίστηκε DNA, το οποίο από την εργαστηριακή εξέταση δεν ταυτίζεται με το δείγμα του 77χρονου, ωστόσο βρέθηκε βιολογικό υλικό τουλάχιστον δύο άλλων άγνωστων ατόμων…

Διαβάστε εδώ το ιστορικό της τραγωδίας:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης