Τραγωδία σημειώθηκε σήμερα στις 07.00 το πρωί ανοικτά των Παμφυλών στη Λέσβο. Σκάφος που μετέφερε πρόσφυγες ανατράπηκε, με αποτέλεσμα τουλάχιστον επτά άτομα, ανάμεσα τους δύο ανήλικα κορίτσια, να περισυλλεχθούν χωρίς τις αισθήσεις τους.  

Από τη θαλάσσια περιοχή όπου εκτυλίχθηκε η σημερινή τραγωδία έχουν ανασυρθεί συνολικά επτά νεκροί, δύο παιδιά, τέσσερις γυναίκες και ένας άνδρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο σύνολό τους, όπως και οι 57 διασωθέντες, είναι αφρικανικής καταγωγής. Οι άνθρωποι που διεσώθησαν μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης από δύο πλωτά του Λιμενικού Σώματος, σκάφος της Frontex, σκάφος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης αλλά και ελικόπτερο.

Η πλαστική βάρκα στην οποία επέβαιναν οι πρόσφυγες είχε ξεκινήσει από τις απέναντι ακτές και συγκεκριμένα από την περιοχή του Κιουτσούκ Κουγιού στο Αϊβαλί, περίπου στις 02.00 μετά τα μεσάνυχτα. Λίγο όμως πριν από την άφιξή της στη Λέσβο πιθανώς λόγω της υπερφόρτωσής της ανατράπηκε. Στην περιοχή την ώρα του ναυαγίου επικρατούσαν συνθήκες καλοκαιρίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης