Δύο απίστευτα ατυχήματα σημειώθηκαν το απόγευμα της Μ. Τετάρτης, στις 7 μ.μ., στην Ξάνθη. Δύο μεγάλες, νταλίκες με επικαθήμενη καρότσα («συρόμενες») από την ίδια Τουρκική εταιρία μεταφορών με κατεύθυνση την Τουρκία, ντελαπάρισαν την ίδια στιγμή σε δύο διαφορετικά σημεία του οδικού δικτύου της Ξάνθης, σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων !

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρώτο ατύχημα σημειώθηκε στη συμβολή της Παράκαμψης Ξάνθης με την ΕΟ Ξάνθης-Κομοτηνής, στο 3ο χιλιόμετρο όταν ο Τούρκος οδηγός με κατεύθυνση την Κομοτηνή και φορτωμένος με συσκευασμένο βαμβάκι, έχασε τον έλεγχο της νταλίκας, πάνω σε στροφή και ντελεπάρισε στη μέση της διασταύρωσης.

Σύμφωνα με κάποιες μαρτυρίες ενδέχεται να είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα. Ο οδηγός βγήκε σώος από το όχημα και ειδοποίησε τους συναδέλφους του από το ίδιο κονβόι ότι είχε σοβαρό ατύχημα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όμως με έκπληξη διαπίστωση ότι μία από τις τρεις άλλες νταλίκες, της ίδιας εταιρίας με το ίδιο φορτίο ντελαπάρισε στην έξοδο της Εγνατίας Οδού, στον κόμβο Βαφεΐκων, προς την Ε.Ο Ξάνθης Κομοτηνής! Προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι ενώ έστριψε προς τα δεξιά, η νταλίκα ντελαπάρισε στο αριστερό πρανές του κόμβου.

Ο οδηγός της δεύτερης νταλίκας τραυματίστηκε ελαφρά και διακομίστηκε στο Νοσοκομείο ενώ οι άνδρες της τροχαίας που –κατά σύμπτωση – ήταν μπροστά στο πρώτο ατύχημα ειδοποιήθηκαν για να σπεύσουνε στο δεύτερο ατύχημα, μερικά χιλιόμετρα παρακάτω!



Δημιουργεί υποψίες κακής φόρτωσης το κοινό φορτίο

Το γεγονός ότι είχαν φορτώσει και οι δύο νταλίκες βαμβάκι με την ίδια προέλευση και τον ίδιο προορισμό στην Άγκυρα, δημιουργεί σοβαρές υποψίες ότι υπήρξε κακή φόρτωση και υπέστησαν μετατόπιση φορτίου, με αποτέλεσμα να χάσουν τον έλεγχο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ατύχημα αναδεικνύει για άλλη μια φορά το σοβαρό πρόβλημα της εξόδους των μεγάλων φορτηγών από την Εγνατία λόγω διοδίων και της κίνησής τους στο παλιό εθνικό δίκτυο.

Πηγή: xanthipress.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης