Στις 17.15, ανακοινώθηκε και επίσημα πως εντοπίστηκε νεκρός ένας άνδρας 50 ετών στο Γεφυράκι Νέας Περάμου, ο οποίος αναζητούνταν από χθες. Το μακάβριο αυτό εύρημα ανεβάζει τους νεκρούς από τη θεομηνία στη Δυτική Αττική στους 16 ενώ αναζητούνται ακόμη τέσσερις άνθρωποι στην περιοχή της Μάνδρας.

Στο Θριάσιο Νοσοκομείο, σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται μια γυναίκα διασωληνωμένη, ενώ άλλες δύο γυναίκες είναι σοβαρά τραυματίες. Οι Αρχές φοβούνται πως τις επόμενες ώρες ενδεχομένως να αυξηθεί ο αριθμός των νεκρών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε πώς κατέγραψε το drone του zougla.gr την καταστροφή που έχει υποστεί η περιοχή:

Τη Μάνδρα Αττικής επισκέφθηκε νωρίς το απόγευμα ο πρωθυπουργός συνοδευόμενος από την περιφερειάρχη Ρένα Δούρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ιδίοις όμμασι κατέγραψαν τις εικόνες καταστροφής στον αστικό ιστό της μικρής αυτής πόλης. Συνολικά 200 πολιτικοί μηχανικοί του Υπουργείου Υποδομών έχουν ήδη αρχίσει την καταγραφή των ζημιών ανά κατοικία και νοικοκυριό.

Η καταγραφή συνεχίζεται με βραδείς ρυθμούς, επειδή ακόμη δεν είναι δυνατή η πρόσβαση σε όλα τα κατεστραμμένα οικήματα και στα σπίτια, βιοτεχνίες, βιομηχανίες καθώς και στα καταστήματα που έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της καταγραφής των ζημιών θα υπογραφεί διϋπουργική απόφαση για την καταβολή αποζημιώσεων ανά πληγέντα.

Εν αναμονή του «Ζήνωνα»

Η Πυροσβεστική, οι μονάδες της ΕΜΑΚ, η Αστυνομία καθώς και τα υπόλοιπα σωστικά συνεργεία έχουν πλήρως ενημερωθεί για το επερχόμενο νέο κύμα κακοκαιρίας. Το κυκλωνικό αυτό σύστημα, γνωστό ως medi-cane, αφού σχηματίστηκε πάνω από την θάλασσα μεταξύ Τυνησίας και Σικελίας, αναπτύσσεται προς την Ελλάδα έχοντας μια βορειοανατολική κατεύθυνση και αναμένεται να πλήξει τη χώρα κάποια στιγμή από την Παρασκευή με διαρκή κλιμάκωση έως και την Κυριακή το απόβραδο.

Το κυκλωνικό αυτό σύστημα που προσλαμβάνει συνεχή ενέργεια όταν κινείται πάνω από υδάτινες μάζες θα προκαλέσει νέο κύκλο καταιγίδων συνοδευόμενο από πολύ ισχυρές ριπές ανέμου. Η πορεία του συστήματος μέχρι στιγμής δείχνει ότι θα πληγούν καταρχήν το Νότιο Ιόνιο, η Δυτική και νοτιοδυτική Πελοπόννησος και στη συνέχεια οι υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές της Πελοποννήσου, ενώ το σύστημα είτε θα περάσει ξυστά από την Αττική, και μάλιστα τη Δυτική, είτε θα την πλήξει σφοδρά.

Η προοπτική αυτή αναγκάζει τις αρχές και τα σωστικά συνεργεία να είναι σε συνεχή συναγερμό δεδομένου ότι μια νέα θεομηνία θα αποτελείωνε ότι έχει απομείνει στις πληγείσες περιοχές. Για τον λόγο αυτό επιχειρούν να καθαρίσουν όσον είναι δυνατόν γρηγορότερα τους δρόμους, τα μπαζωμένα ρέματα και τις κοίτες των χειμάρρων από τα φερτά υλικά και τα αναποδογυρισμένα αυτοκίνητα που έχουν σχηματίσει φράγματα κυρίως γύρω από τη Μάνδρα Αττικής αλλά και τη Νέα Πέραμο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης