Η προπαγάνδα του διαδικτύου κατά της χώρας μας συνεχίζεται από διάφορους τουρκικούς δάχτυλους, οι οποίοι θεωρούν ότι… επηρεάζουν ίσως τη διεθνή διπλωματία και τα «κυριαρχικά τους δικαιώματα» με το να… ανακαλύπτουν τζαμιά στα ελληνικά νησιά! Και όχι μόνο τα ανακαλύπτουν, αλλά τα… δηλώνουν κιόλας στη δημοφιλή εφαρμογή Google Maps, την οποία ακολουθεί πολύς κόσμος για να γνωρίσει έναν τόπο.

Η αρχή έγινε στις αρχές του 2020, οπότε και δημιουργήθηκε ένα… ψηφιακό τζαμί στο Φαρμακονήσι, προκαλώντας μάλιστα τότε και την αντίδραση του Δήμου Λέρου. Το τζαμί τότε αφαιρέθηκε, μετά τις παρεμβάσεις και τις διαμαρτυρίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τώρα βλέπουμε περιηγούμενοι στους χάρτες ότι ένα τζαμί υπάρχει και στην… Αμοργό! Αν πατήσουμε στους χάρτες «Αμοργός τζαμί», θα δούμε ότι κάπου στο κέντρο του νησιού υπάρχει το σημείο «Turk Adasi», που σημαίνει τουρκικό νησί!

 

Φυσικά στην Αμοργό δεν υπάρχει ούτε υπήρξε στην ιστορία τζαμί, ενώ το νησί ως γνωστόν φημίζεται για το εμβληματικό μοναστήρι της Χοζοβιώτισσας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως, δεν χρειάζονται και γνώσεις hacker για να γίνει αυτό, καθώς το «Google Maps» δίνει τη δυνατότητα στον καθένα να προσθέσει πληροφορίες, στοιχεία και φωτογραφίες για οποιαδήποτε περιοχή επιθυμεί.

Το zougla.gr επικοινώνησε με κατοίκους της Αμοργού, οι οποίοι μας τόνισαν ότι έχει σταλθεί ήδη email διαμαρτυρίας στην Google, ενώ αναμένεται και η αντίδραση του δημάρχου. Οι καιροί, άλλωστε, είναι πολύ περίεργοι και η Αμοργός βρίσκεται στις παρυφές της «Γαλάζιας Πατρίδας» που ονειρεύεται ο Ερντογάν…

Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης