Τουρκία: Με μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκε στο Φανάρι η Θρονική εορτή, παρουσία του υφ. Εξωτερικών Γ. Αμανατίδη

Τουρκία: Με μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκε στο Φανάρι η Θρονική εορτή, παρουσία του υφ. Εξωτερικών Γ. Αμανατίδη
Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια γιορτάζεται την Πέμπτη η Θρονική εορτή της ίδρυσης του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Κωνσταντινούπολη, από τον Απόστολο Ανδρέα.

Στη θεία λειτουργία έδωσαν το "παρών" ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης που εκπροσωπεί την κυβέρνηση και ο εκπρόσωπος του Πάπα, πρόεδρος του ποντιφικού συμβουλίου για την προώθηση της ενότητας των χριστιανών, καρδινάλιος Kurt Coch.

Μετά τη λειτουργία ο κ. Αμανατίδης σε δηλώσεις του εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται «και πάλι στο Οικουμενικό Πατριαρχείο εκπροσωπώντας την ελληνική κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό στη μεγάλη Θρονική εορτή» και σημείωσε:

«Η παρουσία μας εδώ σημαίνει τη στήριξη στο χριστιανικό κέντρο, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, το οποίο εκπέμπει τα μηνύματα του διαλόγου, τόσο από εδώ όσο και μέσω της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου η οποία είχε γίνει στην Κρήτη. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο μέσα από τον διάλογο προτείνει τις λύσεις στα προβλήματα που ταλαιπωρούν τον σημερινό κόσμο. Και οι λύσεις δεν είναι άλλο παρά την αγάπη την αλληλοκατανόηση και την αλληλεγγύη».

Στη δεξίωση που ακολούθησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχαρίστησε στο πρόσωπο του κ. Αμανατίδη την ελληνική κυβέρνηση για τη στήριξη και τον παρακάλεσε να μεταφέρει προς τον πρωθυπουργό και προς τους συναδέλφους του υπουργούς στην κυβέρνηση, την ευγνωμοσύνη και τα καλύτερα αισθήματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και τις ευχές για επιτυχείς δραστηριότητες και πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, προς όφελος του ευσεβούς ελληνικού λαού.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2017, 14:44