Ομολόγησε την πράξη του και συνελήφθη το πρωί της Τετάρτης ο 51 ετών ιδιοκτήτης κατασκευαστικής εταιρείας, ο οποίος κατηγορείται ότι δολοφόνησε τον 57χρονο φαρμακοποιό το πρωί της 8ης Σεπτεμβρίου στο Νέο Ψυχικό. Χθες το βράδυ είχε προσαχθεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και πλέον οδηγείται στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, κίνητρο της ανθρωποκτονίας ήταν το γεγονός ότι ο δράστης δεν μπόρεσε να επιστρέψει στον φαρμακοποιό ένα ποσό ύψους 300.000 που είχε δανειστεί και όταν του κατέσχεσαν για αυτόν τον λόγο το σπίτι όπου διέμενε, αποφάσισε να τον δολοφονήσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, δράστης και θύμα ήταν φίλοι περίπου 10 χρόνια. Το 2008 το θύμα δάνεισε περίπου 300.000 ευρώ στον αρχιτέκτονα, ο οποίος -θεωρητικά- θα επέστρεφε το ποσό το 2010.

Καρέ – καρέ οι κινήσεις του αρχιτέκτονα πριν από τη δολοφονία

Τα όσα προηγήθηκαν πριν από το φονικό περιέγραψε στους αστυνομικούς ο συλληφθείς. Ο δράστης, όπως υποστήριξε, πήγε στο Νέο Ψυχικό με το αυτοκίνητό του, το άφησε δύο – τρία στενά μακριά και περίμενε το θύμα του έξω από το πάρκινγκ.

Όταν σιγουρεύτηκε πως ήταν ο 57χρονος φαρμακοποιός στο αυτοκίνητο, πυροβόλησε μία φορά όταν το παράθυρο ήταν κλειστό. Τότε το θύμα προσπαθώντας να διαφύγει άνοιξε την πόρτα και εκεί ο δράστης τού έδωσε τις χαριστικές βολές. Έπειτα από αυτήν την ενέργεια ο κατηγορούμενος έφυγε από το σημείο και πέταξε το όπλο σε ένα φρεάτιο.

«Ένας φίλος μου μού σύστησε κάποιον που θα μπορούσε να μου βρει ένα όπλο. Εγώ στο σπίτι είχα ένα παλιό αλλά λειτουργικό όπλο, οικογενειακό κειμήλιο από το 1880. Συναντήθηκα με τον άνθρωπο, του έδωσα τα παλιό όπλο και μου έδωσε το περίστροφο. Μετά τη δολοφονία το πέταξα σε ένα φρεάτιο, αλλά δεν θυμάμαι σε ποιο ακριβώς» ανέφερε στους αστυνομικούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πήγα αποφασισμένος να τον σκοτώσω. Για κάποια ώρα έκανα βόλτες γύρω από το σπίτι. Κάποια στιγμή άνοιξε η γκαραζόπορτα, τον είδα να βγαίνει με το αυτοκίνητό του, είδα ότι ήταν εκείνος μέσα και τον πυροβόλησα. Εκείνη την ώρα τα έβλεπα όλα μαύρα» είπε ο κατηγορούμενος«Πήγα αποφασισμένος να τον σκοτώσω. Για κάποια ώρα έκανα βόλτες γύρω από το σπίτι. Κάποια στιγμή άνοιξε η γκαραζόπορτα, τον είδα να βγαίνει με το αυτοκίνητό του, είδα ότι ήταν εκείνος μέσα και τον πυροβόλησα. Εκείνη την ώρα τα έβλεπα όλα μαύρα» είπε ο κατηγορούμενος.

Έπειτα από το γεγονός οι αρμόδιες Αρχές εντοπίζουν τον δράστη από κάμερες της περιοχής, ενώ τα εγκληματολογικά εργαστήρια καταφέρνουν να «καθαρίσουν» από την πινακίδα του Ι.Χ. με το οποίο διέφυγε ο κατηγορούμενος κάποιους αριθμούς.

Σημειώνεται πως, όταν ο δράστης προχώρησε στην αποτρόπαια πράξη του, είχε φροντίσει η οικογένειά του να μη βρίσκεται στο σπίτι τους (σ.σ.: είναι πατέρας τριών παιδιών).

«Η οικογένειά μου έλειπε, γι’ αυτό αποφάσισα να το κάνω, για να μην κινήσω τις υποψίες τους» δήλωσε στους αστυνομικούς και συμπλήρωσε: «Αργότερα παραβρέθηκα σε μία κοινωνική εκδήλωση με συγγενείς και φίλους κοντά στην περιοχή του Ψυχικού».

«Όλες αυτές τις ημέρες δεν κοιμόμουν. Μετά τη δολοφονία σκέφτηκα να αυτοκτονήσω, αλλά δεν βρήκα τη δύναμη. Προσπαθούσα να μιλήσω μαζί του και να διακανονίσουμε την οφειλή, αλλά μάταια» είπε ο δράστης. 



Εμπλοκή και τρίτου προσώπου 

Στην υπόθεση της δολοφονίας του φαρμακοποιού, σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, εμπλέκεται χωρίς όμως να κατηγορείται και τρίτο πρόσωπο, το οποίο φέρεται να διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τον δράστη και το θύμα, ενώ είχε μαζί τους και οικονομικές συναλλαγές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης