Στο φως της δημοσιότητας ήρθαν οι διάλογοι που φέρεται να είχαν οι συλληφθέντες μετά την επίθεση στον αστυνομικό στη Νέα Σμύρνη. Πρόκειται για συνομιλίες που καταγράφηκαν από τον λεγόμενο υπερκοριό της Αντιτρομοκρατικής, που παρακολουθούσε το τηλέφωνο ενός από τους δύο συλληφθέντες. 

Ο 22χρονος και ο 23χρονος την ώρα της επίθεσης μιλούσαν στο τηλέφωνο, το οποίο άφησαν ανοιχτό στην τσέπη τους. Οι αστυνομικοί άκουσαν φράσεις από το πλήθος όπως «σκοτώστε τον», «πάρτε τα όλα», «βγάλτε του το παντελόνι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αμέσως μετά την επίθεση αυτή, ο 23χρονος, ο οποίος προφυλακίστηκε, επικοινώνησε με τον 22χρονο και του είπε χαρακτηριστικά: «Πρέπει να φύγουμε από εδώ, γιατί μάλλον τον σκοτώσαμε.»

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το Open, ενώ ο αστυνομικός είναι αιμόφυρτος στο οδόστρωμα και το πλήθος φαίνεται να διαλύεται, ο κοριός της Αντιτρομοκρατικής καταγράφει τον εξής διάλογο ανάμεσα στους δύο συλληφθέντες:

– Έλα ρε, μάλλον τον σκοτώσαμε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Όντως;

– Ναι, τον σκοτώσαμε σου λέω! Πρέπει να φύγουμε.

– Ναι, ναι… Πάρε το μηχανάκι και φύγε.

Οι συνομιλίες και το στίγμα των κινητών τους τηλεφώνων τους τοποθετούν στο σημείο της επίθεσης, τον 23χρονο όμως πιο ενεργά.

Σχετικά με τον 30χρονο αυτό-αποκαλούμενο «Ινδιάνο», πέρα από τη μαρτυρία και την κατάθεση του πρώην κουνιάδου του, η αξιοπιστία της οποίας θα αξιολογηθεί από τις δικαστικές αρχές, οι αστυνομικοί έχουν στην κατοχή τους το κάτω μέρος μιας φόρμας, την οποία φαίνεται να φορά ο δράστης της επίθεσης. 

Το σημαντικότερο είναι η άρση του απορρήτου του κινητού του, καθώς ισχυρίστηκε ότι την ώρα της επίθεσης ήταν στη δουλειά του, με τον ίδιο να αρνείται κατηγορηματικά όλες τις κατηγορίες. 

Την ίδια ώρα, με την εντολή του κατεπείγοντος διαβιβάστηκαν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και διερευνώνται υπό την εποπτεία εισαγγελέα, όλες οι καταγγελίες που αφορούν σε περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας στη Νέα Σμύρνη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης