Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης

Τον απόλυτο τρόμο εκεί ακριβώς που δεν το περίμενε έζησε ένας 56χρονος Ιταλός, ο οποίος διαμένει στη χώρα μας εδώ και πολλά χρόνια στην περιοχή της Κηφισιάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 5 Δεκεμβρίου, στις 18.40 το απόγευμα, ενώ περνούσε, όπως κάνει κάθε μέρα, από ένα κεντρικό σημείο της περιοχής, όχι μακριά από την πλατεία Κεφαλαρίου, πετάχτηκαν μπροστά του δύο νεαροί με μαχαίρια.

Τον απείλησαν ευθέως, βάζοντας και οι δύο τα μαχαίρια στον λαιμό του και λέγοντάς του μόνο «πού είναι τα λεφτά». 

Ο Λουκά Φοκάρντι αντέδρασε ψύχραιμα -επικαλέστηκε μάλιστα και τη στρατιωτική του εκπαίδευση που έχει λάβει κατά τη θητεία του στο παρελθόν-, δηλαδή δεν προέβαλε καμία αντίσταση, και οι άνδρες πήραν όλα του τα χρήματα και εξαφανίστηκαν στο ημίφως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το περιστατικό συνέβη, όπως προαναφέραμε, σε πολύ κεντρικό σημείο, στο τέρμα της οδού Μουσών, στη συμβολή των οδών Μαξίμου και Κοκκιναρά.

Οι ληστές "εκμεταλλεύθηκαν" το αλσύλλιο, το οποίο είχαν ως ορμητήριο

Ο 56χρονος ανέφερε αμέσως το γεγονός στην αστυνομία, ενώ κλήθηκε για αναγνώριση προσώπων. Λόγω της μεγάλης ταχύτητας με την οποία συνέβησαν όλα, αλλά και του χαμηλού φωτισμού, δεν ήταν δυνατόν να αναγνωρίσει τους δράστες. Θυμάται ότι και οι δύο ήταν μετρίου αναστήματος και όχι μεγαλύτεροι από 30 ετών.

Ακούστε την περιγραφή του γεγονότος:

 

Οι Αρχές πραγματοποιούν έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, ωστόσο περιστατικά σαν και αυτό, σίγουρα διακυβεύουν το αίσθημα της ασφάλειας στους πολίτες, οι οποίοι νιώθουν ότι μπορεί να απειλούνται οποτεδήποτε και σε οποιοδήποτε σημείο της Αττικής…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης