Για την 15η Δεκεμβρίου 2016 ορίστηκε ενώπιον του Στ’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών η εκδίκαση της υπόθεσης με κατηγορούμενο για ψευδή ανωμοτί κατάθεση κατ’ εξακολούθηση τον εφοπλιστή Φ. Μανούση, ιδιοκτήτη της ακτοπλοϊκής εταιρείας SΑΟS Ferries, έπειτα από μήνυση του κ. Τσαμπίκου Τριομμάτη, πρώην δημοτικού συμβούλου και στενού συνεργάτη του πρώην υπουργού Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Αρ. Παυλίδη.

Σύμφωνα με τη «Δημοκρατική», η δικαστική έρευνα της υποθέσεως από την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών ξεκίνησε έπειτα από δισέλιδη επιστολή που έστειλε τον Απρίλιο του 2007 ο τότε υπουργός Αιγαίου Αρ. Παυλίδης στον πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά, καταγγέλλοντας ότι εκβιάζεται από τον εφοπλιστή Φ. Μανούση, προκειμένου να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης στη δρομολόγηση πλοίων του στις άγονες γραμμές του Αιγαίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στόχος του τελευταίου, σύμφωνα με την επιστολή, ήταν να ενταχθούν τα 11 πλοία του στις επιδοτούμενες γραμμές του Αιγαίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μανούσης ισχυρίστηκε ενώπιον του δικαστικού λειτουργού ότι ο κ. Παυλίδης από τις αρχές του 2006 προωθούσε τα συμφέροντα άλλων εφοπλιστών-ανταγωνιστών του στη δρομολόγηση πλοίων στο ανατολικό Αιγαίο. Ανέφερε, μάλιστα, χαρακτηριστικά την περίπτωση κατακύρωσης διαγωνισμών σε επιχειρηματία, ο οποίος δρομολογούσε πλοία με ξένη σημαία και παρουσίαζε προβλήματα στην προέλευση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας του.

Επιπλέον ο κ. Μανούσης υποστήριξε στην κατάθεσή του πως, παρότι είχαν ληφθεί αποφάσεις για απόσυρση των πλοίων του συγκεκριμένου επιχειρηματία από τις γραμμές του ανατολικού Αιγαίου, αυτά συνέχιζαν να εκτελούν τα δρομολόγια με τη δικαιολογία ότι ο εν λόγω εφοπλιστής έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας και σε άλλα δικαστικά όργανα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον υπήρξε καταγγελία του κ. Μανούση ότι το γραφείο του πρώην υπουργού Αιγαίου προωθούσε τα συμφέροντα εταιρείας από την περιοχή της Ρόδου στην κάλυψη τοπικής ακτοπλοϊκής γραμμής. Ο εφοπλιστής κατέθεσε ακόμη ότι έδωσε χρήματα στον συνεργάτη του κ. Αρ. Παυλίδη προκειμένου να έχει «καλή μεταχείριση» η εταιρεία του SΑΟS Ferries στα δρομολόγια της άγονης γραμμής από το Υπουργείο Αιγαίου.

Πηγή:www.dimokratiki.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης