Ρεπορτάζ: Θάνος Ξυδόπουλος

Το νέο στρατηγείο του Υφυπουργείου Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων θυμίζει αντίστοιχα κέντρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ακόμα και της αμερικανικής ηπείρου. Το zougla.gr επισκέφθηκε τις νέες εγκαταστάσεις με τις νέες πλατφόρμες και τα λογισμικά όπου η πολιτική ηγεσία θα μπορεί να παρακολουθεί σε real time τι συμβαίνει σε όλη την Επικράτεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο κέντρο επιχειρήσεων θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει το επόμενο δεκαήμερο, καθώς ολοκληρώνεται η μετακίνηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων, οι οποίοι διαχειρίζονται κρίσεις. Συγκεκριμένα, είναι έτοιμο το γραφείο του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά. Επίσης, το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τη Μουρούζη θα έχει τη δική του υποδομή στο συγκεκριμένο κτήριο. Τη θέση τους στο ΕΚΕΠΙΣ θα έχουν και η διοίκηση του ΕΚΑΒ, αλλά και εμπλεκόμενοι ανώτατοι αξιωματικοί του ΓΕΕΘΑ.

Δείτε φωτογραφίες:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στόχος της κυβέρνησης και ειδικότερα του Υφυπουργείου Πολιτικής Προστασίας είναι η διαχείριση των κρίσεων, που αφορούν είτε καιρό, είτε φωτιές, είτε σεισμούς, να είναι ενιαία, γρήγορη, ενώ οι αποφάσεις να λαμβάνονται άμεσα. Γι΄ αυτόν τον λόγο δημιουργήθηκε και η μεγάλη αίθουσα δίπλα στο κέντρο επιχειρήσεων που θα φιλοξενούνται 13 μόνιτορ. Από τις εν λόγω οθόνες θα μπορούν σε πραγματικό χρόνο οι περιφερειάρχες να συνομιλούν με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και να έχουν ολοκληρωμένη εικόνα για τον τρόπο παρέμβασης σε ακραία φαινόμενα και συμβάντα.

Το νέο κέντρο επιχειρήσεων στη λεωφόρο Κηφισίας λειτούργησε πιλοτικά στον τελευταίο μεσογειακό κυκλώνα που έπληξε την πατρίδα μας. Επίσης, σε ξεχωριστή αίθουσα βρίσκεται και το κέντρο ιχνηλάτησης για τον Covid-19. Στην εν λόγω αίθουσα απασχολούνται 80 εργαζόμενοι, οι οποίοι κάνουν βάρδιες ώστε το κέντρο να λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο.

Ακούστε τις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου, Σπύρου Γεωργίου, στο  zougla.gr

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης