Έτοιμη να προβεί σε χαλάρωση των μέτρων κατά του κορωνοϊού εμφανίζεται η κυβέρνηση παρά το γεγονός ότι τα κρούσματα Covid-19 βρίσκονται σε επίπεδο ρεκόρ.

Σήμερα τηλεοπτικός σταθμός παρουσίασε την πρόταση που απέστειλε το Υπουργείο Ανάπτυξης στην επιτροπή των εμπειρογνωμόνων για το άνοιγμα των καταστημάτων και των υπηρεσιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι στις 22 Μαρτίου προτείνεται να ανοίξουν:

– Κομμωτήρια

– Κέντρα αισθητικής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Κέντρα περιποίησης άκρων

Το υπουργείο προτείνει για τα παραπάνω να μην υπάρχει χιλιομετρικός περιορισμός. Η μετακίνηση γι’ αυτές τις δραστηριότητες θα γίνεται με SMS στο «13033» με τον κωδικό 2.

Τη Δευτέρα 29 Μαρτίου προτείνεται:

– Καθολικό άνοιγμα του λιανεμπορίου χωρίς click away ή click in shop. Δηλαδή να λειτουργήσει το λιανεμπόριο όπως προ πανδημίας.

Οι μετακινήσεις θα γίνονται με SMS στο «13032» με το ονοματεπώνυμό μας. Εφόσον λάβουμε απαντητικό μήνυμα, θα έχουμε 3 ώρες για να ψωνίσουμε. Όσοι επιχειρήσουν να στείλουν εκ νέου μήνυμα θα υπάρχει κόφτης και έτσι δεν θα λάβουν το «OK».

Ο γρίφος της εστίασης

Αναφορικά με τη λειτουργία της εστίασης, πληροφορίες αναφέρουν πως δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία επαναλειτουργίας του κλάδου και τονίζεται ότι στόχος είναι αυτό να γίνει εντός Απριλίου.

Σε πρώτη φάση και όταν ανοίξει, η εστίαση θα λειτουργήσει μόνο σε εξωτερικούς χώρους.

Μητσοτάκης: Σε 48 ώρες οι ανακοινώσεις για την επιστροφή στην κανονικότητα

Χθες ο πρωθυπουργός, σε συνέντευξή του στο CNN, «έδειξε τον δρόμο» για τη χαλάρωση των μέτρων αναφέροντας πως εντός των επόμενων 10 ημερών θα υπάρξει μία επιπέδωση του τρίτου κύματος της πανδημίας, ενώ επιβεβαιώνει πως μέσα στις επόμενες 48 ώρες θα γίνουν ανακοινώσεις για τη στρατηγική σταδιακής επιστροφής στην κανονικότητα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης