Οι καραβιές των ΜΑΤ, οι αύρες, τα γκρέιτερ και οι ασφαλίτες, δεν κατόρθωσαν να υλοποιήσουν  τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για την δημιουργία των κλειστών κέντρων υποδοχής και κράτησης μεταναστών.

H σιγουριά προφανώς του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για την έκβαση μίας τέτοιας επιχείρησης- μπέρδεψε τα Εξάρχεια με την Λέσβο και την Χίο- έφερε την καταστροφή. Η υπεροψία του ισχυρού υπέκυψε στην δύναμη του δικαίου. Η δική του Αργοναυτική εκστρατεία έφθασε απέναντι από την Τροία αλλά ο Δούρειος Ίππος του πήγε περίπατο στα βοσκοτόπια της Λέσβου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το φρόνημα των κατοίκων δεν εκάμφθη, για να ακολουθήσει ένα ανεπανάληπτο επικοινωνιακό στραπάτσο της κυβέρνησης. Το πρώτο για να είμαστε ακριβείς μετά το εκλογικό αποτέλεσμα που έφερε την Νέα Δημοκρατία στην Εξουσία.

Ηχηρό στραπάτσο που επιβεβαιώνει την θεωρία, ότι τις προσδοκίες που δημιουργείς πρέπει να ακολουθούν ισοδύναμες και συνετές πράξεις.

Πράξεις οι οποίες ανταποκρίνονται άμεσα στην καλυτέρευση  των συνθηκών της ζωής ανθρώπων που έχουν δοκιμαστεί σκληρά, που έχουν κυριολεκτικά αιμορραγήσει στην δύσκολη δεκαετία της λιτότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γιατί όταν τις προσδοκίες διαδέχονται τα δακρυγόνα και οι άδειες τσέπες, είναι επόμενο κάποια στιγμή να ακολουθήσει και η αγανάκτηση. Αυτήν που είδαμε στα πρόσωπο των κατοίκων της Λέσβου και της Χίου, κάποιοι από τους οποίους δεν δίστασαν να πιάσουν και τα δίκανα στα χέρια. Όταν ο κόμπος φθάνει στο χτένι χάνεται δυστυχώς η λογική.

Oι κάτοικοι της Μυτιλήνης πολιόρκησαν στην περιοχή Παγανή το στρατόπεδο Κυριαζή στο οποίο φιλοξενούνται οι αστυνομικές δυνάμεις που έχουν αποβιβαστεί στο νησί.

 

 

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης